1

Heti néznivaló

3 új filmet adnak mától a mozik, egy vígjáték, egy feldolgozás és egy török dráma a felhozatal.

0polig

Poligamy: Csányi Sándor és Tompos Kátya főszereplésével készült az idei év legjobb magyar vígjátékának behrangozott film. András (Csányi) és Lilla (Tompos) már régóta együtt vannak, egy nap a nő bejelenti, hogy terhes, aminek a férfi nem nagyon örül. Másnap ébredéskor András egy idegen nőt talál maga mellett az ágyban, aki azt állítja, hőgy ő Lilla. Később több nő is feltűnik a férfi életében, aki azt állítja, hogy ő Lilla, András pedig kezdi élvezni a helyzetet.
Orosz Dénes rendezte a filmet, nevéhez kötődik a Melletted rövidfilm is illetve a Kútfejek forgatókönyve.

Hírnév (Fame): Alan Parker 1980-as musicaljének a feldolgozása. Kevin Tancharoen eddig klipeket készített (Britney Spears, Pussycat Dolls), az első nagyjátékfilmes bemutatkozása a Hírnév új verziója. A történet egy new york-i főiskolán játszódik, ahol a tanulók előadóművésznek tanulnak, énekelnek, táncolnak, stb.
Az imdb-n 4,3-en áll, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 28 % az átlaga.
A Boston Phoenix ezt írja róla: Oké, MGM, értem én, hogy csődben vagytok, de erre az a megoldás, hogy egy nagy klasszikus újrájával rukkoltok elő?
A Globe and Mail kritikusa pedig azt mondja, hogy van a filmben hat új dal, de egyik sem üt nagyot és nem valószínű, hogy csengőhangként fogjuk őket viszonthallani.

A tejesember (Süt): 2008-as török dráma, Yusuf (Melih Selcuk) nem jut be az egyetemre, szenvedélye a versírás, de ebből nem profitálni, a tejesboltjuk sem megy valami jól. A srác ráadásul rádöbben, hogy anyjának szeretője van.
A film egy trilógia középső része, az első felvonást (Yumurta) már bemutatták nálunk.
Az Isztambuli Nemzetközi Filmfesztiválon a FIPRESCI-díjat kapta meg.
6,5-en áll az imdb-n.
Idézet a port.hu kritikájából: Még véletlenül se gondoljon senki a jól ismert, gazdagságra vágyó, ám igen szegény, bölcs, öreg zsidóra, ez a tejesember Semih Kaplanoglu török filmrendező Juszuf nevű költő-alteregója, akinek életén keresztül mutatja meg a mai Törökországról gondolt költői képeit a Tojás-Tej-Méz-trilógia második részében



Egy komment

  1. Jézusom! A Yumurta nagyon lassú film, lényegében semmiről nem szól. Legalább is a felszínen, mert nem nagyon magyarázzák bele a dolgokat, a nézőnek magának kell rájönnie, hogy mi volt ez. Örülök, hogy még idén láthatom a folytatását, biztos más szemmel nézem majd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *