6

Trója után Odüsszeia

Még általánosban tanulhattunk Homéroszról, ha jól rémlik az Iliász és az Odüsszeia is kötelező olvasmánynak számított. Hollywood néhány éve átértelmezte és saját szája íze szerint készítette el a Tróját, ami szerintem elég közepes lett (ha a könyvhöz hasonlítjuk, akkor meg nulla), de ismerek olyan személyt, aki egyenesen odavan ezért a filmért.

A Trója elég szép eredményt ért, csak idő kérdése volt mikor láthatunk egy újabb produkciót, ami Homérosz műve alapján készül. Odüsszeüsz 20 évig tartó vándorútját hoznák tető alá, a Warner stúdió happolta el a lehetőséget a Paramount elől.

A forgatókönyvet Ann Peacock írt, a rendezői székbe pedig Jonathan Liebesman ülhet, aki korábban olyan horrorokat tudott kreálni, mint A sötétség leple vagy a Texasi láncfűrészes mászárlás: A kezdet. Idén is jelentkezik egy filmmel, a Killing Roomal (társíró Peacock volt).

A Hollywood Reporter leírása alapján ne egy unalmas kardozgatós-szandálos filmre számítsunk, hanem egy véres bosszúmozira. A 300 és az Elrabolva keverékeként képzeljük el az alkotást.

A Trójában Sean Bean alakította Odüsszeuszt, itt még nem tudni ki lesz a főszereplő. Mellesleg készül még egy film az Odüsszeiáról, csakhogy ennek történetét az űrbe tennék át.

6 komment

  1. Nekem már a Trója sem tetszett. Gyerekkoromban nagyon szerettem az Iliászt más ókori művekkel együtt, de messze ez volt a legjobb. A hollywoodiaknak meg sikerült csinálniuk belőle egy ilyen szörnyű giccs filmet.

  2. Ha jól emlékszem a Trójával az volt (az egyik) legnagyobb baj, hogy az istenek szerepét egy az egyben kihagyták a filmből, pedig ha jól tudom, akkor az Iliász-ban elég nagy hangsúly van rajta. (Nem olvastam a könyvet, sorry)

  3. Pedig mar azt hittem lealdozott a kardos-szandalos filmeknek. Igazabol ezt is az azsiaiakra kene bizni, ok meg tudjak hogy kell osszerakni egy epikus haborus filmet statisztak es lovak ezreivel…Tony Leung es Takeshi Kaneshiro juhe!

  4. @VVega: Ezzel csak az a baj, hogy film elején van egy jelenet, amiben Akhilleusz az anyjával, Thetisszel beszél, aki ugyebár istennő, s ezzel totálisan értelmetlenné válik a “mítoszmagyarázó” jelenet, amiben orlándóblúm szarrányilazza a bredpitet.

    “A Hollywood Reporter leírása alapján ne egy unalmas kardozgatós-szandállos filmre számítsunk, hanem egy véres bosszúmozira.” Magyarán a film Pénelopé kérőinek lemészárlásáról fog szólni. Legalábbis a hülyeamerikai kizárólag ezt a részt tudhatná be bosszúnak… Na mindegy, én már most temetem a filmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *