0

Box Office: Karácsony a mozikban

 

Új bemutatók:

Közeleg a Karácsony, nem maradhatunk tehát ilyen hangulatú film nélkül. A Four Christmases-t nem rajongták körül a kritikusok, csak 26 %-ának nyerte el a tetszését, sőt az imdb-n sem áll túl jól, legalábbis az 5,4 nem igazán számít annak. Vince Vaughn és Reese Witherspoon nevével fémjelzett produkció viszont ettől függetlenül szépen kezdett, elég valószínű, hogy az a téli szünet alatt feltornássza magát 100 millió dollár fölé. Az emberek torkán lemegy a gagyi, rossz minőség is. Egyébként tavaly Vince Vaughn szerepelt egy hasonló karácsonyi filmben, a Télbratyót nálunk csak dvd-n adták ki nem is oly rég.

Baz Luhrmann Ausztráliája pedig csak a téli szünetben reménykedhet, a rendező eddigi legnagyobb költségvetésű filmje nem nem indult túl fényesen és rettenetesen sokba került. Luhrmann eredetileg Nagy Sándorról szeretett volna forgatni Nicole Kidman és Leonardo DiCaprio főszereplésével, végül ez kútba esett, mivel Oliver Stone hasonló témájú alkotása nagyot bukott, így maradt az Ausztrália. Kidman elvállalta az egyik főszerepet, Russel Crowe is szóba jött az Ausztrália kapcsán, majd után Heath Ledger, végül Hugh Jackman lehetett a másik főszereplő. Remélem a film nem lesz nagy bukta.

Jason Statham újra szállít, Luc Bessonnak pedig megint volt köze a forgatókönyvhöz. 2002-ben a Szállító első része nem hozott túl jól a mozikban, de dvd-n hatalmas sikere volt, így nekiálltak a folytatásnak, ami 2005-ben jött el, jobban nyitott, mint az előző rész és többet is hozott. A harmadik felvonásnál rendező csere történt, Louis Leterrier helyett érkezett Oliver Megatron. A firkászok valamivel több, mint harmada kedvelte csak a Szállító 3-at, viszont az imdb-n elég jól áll az eddigi 7 pontjával. Jobban hozott, mint az első rész, de rosszabbul, mint a második. A tékákban nagy sikere lesz valószínűleg, hisz Statham-ot ott kedvelik csak igazán, nem lepne meg még egy sequel 3 év múlva.

Tizedik helyen kezdett Sean Penn drámája a Milk. Gus Van Sant rendezte, ő már korábban is tervezett egy életrajzi filmet Harvey Milkről The Mayor of Castro Street címmel 1992-ben, a főszerepre Robin Williams volt az esélyes, végül nem lett belőle semmi, a stúdió és a rendező útjai különváltak. Jelenleg Bryan Singer próbálja továbbvinni az elképzelést, kevés sikerrel. 2007-ben Gus Van Sant egy másik, hasonló produkció közelébe került, ezúttal nem volt semmi gond és megrendezhette a filmet. Matt Damon is szerepelt volna benne, de időegyeztetési problémák miatt nem tudott benne lenni a Milkben.

Harvey Milk az első olyan polgármester volt, aki nyíltan felvállalta homoszexualitását, később meggyilkolták. Sean Pennt Oscar esélyesként emlegetik (remélhetőleg nem nyomta fullba a kretént:))

Régebbi bemutatók:

A Volt bevétele nem hogy csökkent volna, hanem inkább emelkedett a nyitó hétvégéjéhez képest, igaz ez alig 1,4 %, míg a múlt heti első helyezett, az Alkonyat 62 %-os negatív változást kénytelen lenyelni, de ez aligha zavarhatja, hisz már így is elég szép nagy bevétellel büszkélekedhet. A Folytatást jövő év márciusában kezdik forgatni, a főszereplők pedig 10 millióval többet, azaz 12 milliót fognak kapni. Mérsékelt csökkenésnek örülhet a Quantum csendje is, így most úgy áll a dolog, hogy a Casino Royale eredményét is simán hozhatja. 7,4 %-kal kevesebbet hozott a Madagaszkár 2 az előző hétvégéhez képest, négy hete volt a bemutató, elődje ugyanekkor 15 millióval kevesebb összegen állt. 27 mozit kapott még a Slumdog Millionaire, még mindig nagy sikerrel vetítik immár 49 moziban. A Sasszem pedig belépett a 100 milliósok táborába, Shia LaBeouf pedig az idei duplázok közé állhat.

Következő héten érkezik a Megorló folytatása és a Cadillac Records, melyben Beyonce dalolgat, no meg itt lesz még a Nobel Son krimi Alan Rickman, Bill Pullman, Eliza Dushku főszereplésével.

Hétvégi amerikai becsült bevételek millió dollrában

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi amerikai bevétel

Büdzsé

Info

Four Christmases

31,68

31,68

80

Előzetes

Volt (Bolt)

26,49

66,86

Az első négy perc, betétdal

Alonyat (Twilight)

26,37

119,68

37

Előzetes

A Quantum csendje (Quantum of Solace)

19,50

142,05

200

Kritika, betétdal

Ausztrália (Australia)

14,81

20,00

130

Képekelőzetes

Madagaszkár 2 (Magadascar: Escape 2 Afrika)

14,50

159,51

150

Kritika, 4 perces jelenet

Szállító 3 (Transporter 3)

12,33

18,50

Előzetes, képek

Role Models

5,28

57,89

28

Előzetes

A csíkos pizsamás fiú (The Boy in the Striped Pajamas)

1,69

5,16

Előzetes

Milk

1,38

1,86

15

Előzetes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *