5

27 idegen igen (27 Dresses)


Owen Wilson és Vince Vaughn az Ünneprontók ünnepében esküvőkön vettek részt meghívás nélkül csak úgy a buli kedvéért. A 27 idegen igenben Jane (Katherine Heigl) pedig a munka miatt vesz részt az ilyen ceremóniákon, néki köszönik meg a végén, hogy minden pazarul ment. Az oltár mellett áll mindig, de előtte sosem. Pedig szerelmes ő, a főnökébe nem másba. Csakhogy feltűnik egy újságíró (James Marsden), akinek a világa szintén az esküvők körül van, de ő inkább ír róluk, így kicsit bekavar Jane világába. Teszi ezt szintén Jane húga (Malin Akerman), aki alig száll le a gépről szinte máris összejön Georgedzsal, Jane főnökével.

Romantikus vígjáték – bizton lehet számítani benne poénokra, némi fordulatra, bonyodalomra, no meg persze romantikára. Meg is kapjuk, kár, hogy a vígjáték fronton nem túl egyenletesen teljesít.

A színészektől nem kell sokat várni, vigyorogni kell sokat, villantani a fehér fogakat. Ez főleg a csajokra igaz, Heigl és Malin Akerman be is mutatják a tökéletes mosolyukat. Edward Burns feltűnésével valamiért azt várná a néző, hogy bebizonyosodik idővel mekkora genyóláda is, de nem így írták meg a szerepét, ami inkább pozitív. James Marsden élvezi az ilyen filmeket, a Hajlakk és a Bűbáj után is hasonló alkotásban tűnik fel, ideje váltani, különben tuti skatulya lesz a vége.

A 27 idegen igent Brosh McKenna (Az ördög Pradát visel) forgatókönyvéből Anne Fletcher rendezte, aki eddig főleg koerográfusként dolgozott olyan filmekben, mint pl, a Macskanő vagy Hajlakk. Mi vihette rá, hogy a rendezői székbe belehuppanjon?

A filmet egy édes csokihoz hasonlítanám, aminek a belseje tele van lyukakkal, finom-finom, de a pénzünkért cserébe mégiscsak kevesebbet kapunk, mintha esetleg egy másik hasonló lyuktalan csokit vettünk volna. Átverésre gondolhatnánk, de hát reklámozták, megmondták, hogy ilyen, legközelebb talán okosabban választunk. Na nem annyira rossz film ez, élvezhető, nézhető, a szereplők is hozzák amit kell…a hiányérzet azonban mégis ott kering a megtekintése után. Olyan érzés ez, mint az említett csokinál, amikor lyukra harapok-jobb lett volna, ha levegő helyett csokit érzek a számban.

Amíg nem jön más, addig ez az év randifilmje…és lehet gyűjteni a göncöket az esküvőkre.

Értékelés: 60 %

imdb: 6,4

rottentomatoes: 39 %

Szereplők:

Katherine Heigl (Jane)
James Marsden (Kevin)
Malin Akerman (Tess)
Edward Burns (George)
Judy Greer (Casey)

5 komment

  1. Nagyon szerény az aktuális mozis kínálat, de a kritika jó 🙂
    Mostanában milyen sokat vagytok az index címlapján 🙂

  2. Ezen most én is meg vagyok lepődve, hogy kinn van. Ma írt MIECS az Egészséges erotikáról, inkább annak lett volna a helye kinn:) Meg szvsz nem is írtam túl jót

  3. Nah Koim, kedvet csináltál nekem is h megnézzem.. és nem győzöm ismételni, nagyon büszke vagyok rád, mert mindig kijuttatsz minket az index-re 😀 öröm ilyen emberrel együtt dolgozni.. Az Egészséges erotikámat meg hagyjad, az már régi film, meg stb..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *