2

Macskafogó 2 – A sátán macskája – kritika

Még egy bőrt lehúztak a rókáról. Ja, bocs, ez a KisVukra lesz érvényes.
Tehát: Még egy bőrt lehúztak a macskáról.

Macskafogó-a név mára fogalom, a mese pedig klasszikus lett. Bemutatásakor látta a fél ország.

20 évvel ezelőtt láttam vagy 50x ezt a mesét, de ugyanennyiszer néztem meg az Erdő kapitányát, a Vukkot (vagy akár a Star Warst). „Nem vagyok egy Grabowski” pedig sok-sok ember ismételgette, ha nem jött össze valami. Sajnos ez időközben átalakult: ”Nem vagyok egy MacGyver.”

Sajnos a magyar filmgyártás is rákapott néhány éve arra, hogy egykori régi magyar filmeket újraforgatnak. Talán emiatt a siker láttán érezhették úgy az alkotók, hogy folytatni kéne ezt az alapművet.

A történetben is eltelt húsz év, csak úgy, mint a valóságban. Az egerek élik mindennapjaikat, a macskáktól már nem kell félni, a roboteb megszelídített minden egyes cicust. Illetve majdnem mindegyiket. Stanley, miután sikeresen felkutatta Livingstone-t dzsungelben hazafelé indul, de elkapja egy bennszülött macskatörzs. Ők még szeretik az egereket… megenni. Döbbenten hallják, hogy mi történt a többi macskusszal. Elhatározásra jutnak-fel kell szabadítani őket. A sámánmacska megidézi Moloch-ot a pokolból, aki ott a második legfőbb fejes. S elindulnak!

Szomorú vagyok. Ez már nem az ami volt egykor az első rész. Rengeteg szóvicc és mondatferdítés található benne, no meg pár filmes utalás is. Azonban a poénok fáradtak, nem ülnek, nem viccesek. Ilyenkor sóhajt egyet a néző-többre nem futotta?

A Macskafogó első része megismételhetetlen, örök életű. Hogy száradt volna le annak az a keze, amelyikkel nem akadályozta meg az ötletgazdát, hogy leírja a folytatást, mikor a közelébe volt. Miért volt szükség a folytatásra? Biztosra veszem, hogy nem azért, mert a készítők szerint olyan rohadt sok ötletet gondoltak ki, hogy már kifolyt a fejükből. A pénz a válasz. Hisz az első részt ismeri szinte mindenki vagy legalábbis hallott róla. Nem szórakozásról szól ez már, csak hogy egyes emberek teletömjék a zsebüket.

Az összes karakter visszatér. De minek? A kevesebb több lett volna. Ha megerőltetik magukat poénok terén esetleg. A patkányok szerepeltetése egy az egyben felesleges volt. Lusta Dick feltűnése szintúgy. A legfájdalmasabb pedig mikor a rozsdahalmaz kutyu átmegy Power Rangers figurába.

Pozitívum van-e? A szinkronhangok! Na az jól sikerült. De a mese az nem. Harmadik rész? Kösz, nem kell!!!

Én már előre félek a KisVuktól. A Macskafogó előzetese alapján lehetett arra számítani, hogy jó lesz, a Vuk előzetese pedig még csak nem is jó. Remélem a Szaffit és az Erdő kapitányát békén hagyják és nem akarnak a Vizipókból egészestés rajzfilmet csinálni. Mert akkor megsértődöm… mégjobban.

Értékelés: mint mese 30 %, mint folytatás 1 %

A mozi félig volt teli, volt öreg, közép- és kiskorú néző is. Nevetés egy-két alkalommal volt csak. Pedig azért a kisebbek nevetgélnek minden poénon. Amint a végefőcím feltűnt én már rohantam is a kijárathoz, ilyen pedig ritkán fordul elő.

2 komment

  1. Attól még lehet rossz. Az első részt láttam csak, tényleg jó de én nem vagyok a rajongója szóval ezt majd max a tv-ben nézzem meg.

  2. ehh.. most láttam a TV-ben, dehát ez tényleg szörnyű.. eszméletlen GYENGE.. nem szar, mert azért jó az animáció, valami történet is van, meg karakterek, de GYENGE ! valami eszméletlenül.. nem tudtam nevetni rajta, pedig az első részt soxor láttam, és sokadzsorra is élveztem, ebben viszont eszméletlen rosszak a dialógusok, lebegnek az űrben, se elejük se végük, a film 3/4-t kilehetne dobni a kukába úgy, hogy felsem tűnne senkinek a hiánya..szal.. gáz gáz gáz..erőltetett rókabőr.. az egyetlen értékelhető dolog az animáció lett, az tényleg jó lett.. na de kit érdekel ez ha rossz az egész koncepció ? báh.. sajnálom, főleg annak fényében, hogy tegnap néztem meg a Wall-E-t is.. így kicsit még erősebb volt a kontraszt egy kiváló animációs film fényében :/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *