0

Törés (Fracture)

Gregory Hoblit már bizonyított. A Frequency és a Legbelső félelem vagy a Letaszítva nagyszerű filmek voltak, és mindenki joggal remélhette, hogy hasonló rettentő jó filmeket fog még letenni az asztalra. Aztán jött a Hart Háborúja és megtört a jég, csak egy közepes filmet láthattunk. No sebaj, mindenki tévedhet, majd legközelebb… És a legközelebb most lenne?

Ted Crawford (Anthony Hopkins) sikeres mérnök, precízen megtervez mindent. Hazaérve észreveszi, hogy felesége csalja őt, méghozzá egy rendőr nyomozóval. Kisebb agyalás után lepuffantja az asszonyt, a kiérkező rendőrség pedig letartóztatja. Az ügyet a feltörekvő ügyész Willy Beachum (Ryan Gosling) kapja. Sima ügy az egész-gondolja mindenki, de hol vannak a bizonyítékok?

Hopkins vén róka a szakmában, arcberendezése ráadásul tökéletessé teszi , hogy ebben a filmben szerepeljen, hogy a számító, minden részletet pontosan figyelembe vevő mérnököt megtestesítse. Ryan Gosling Beachum ügyészt alakítja, akinek magabiztosságát egy másodperc alatt töri meg ez az ügy, élete talán legnehezebb tárgyalótermi csatáját kell megvívnia.

Hoblit állítása szerint legalább 100 forgatókönyvet elolvasott, mire megtalálta azt, amit megrendezhetne. Olvashatott volna még párat, mert egyáltalán nem sikerült felnőnie előző filmjeihez. Talán elfogyott a pénz ? Vagy miért vállalta el ezt a filmet?A kreativitás viszont lenullázódott, nem kicsit. A csavartól egyáltalán nem megdöbbentő.

A film unalmas, az elején még jó kis izgalmas bírósági jelenetekre és nyomozgatásokra, Hopkins hatalmas átejtéseire várunk, amit nem kapunk meg sehogy sem.

Értékelés: 30 %

Amerikai bevétel: 35 M $

Összbevétel: 89,7 M $

Szereplők:
Sir Anthony Hopkins (Ted Crawford)
Ryan Gosling (Willy Beachum)
David Strathairn (Joe Lobruto)
Rosamund Pike (Nikki Gardner)
Embeth Davidtz (Jennifer Crawford)
Billy Burke (Rob Nunally)
Cliff Curtis (Flores detektív)
2007fr1
2007fr2

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *