3

Apocalypto

2006-Apocalypto

Mikor Mel Gibson elkezdte forgatni a Jézusról szóló filmjét, ráadásul holt nyelveken többen megkocogtatták a halántékukat.Főleg, hogy az amcsik csak a saját nyelvükön szeretnek filmeket lesni. Na ezek az emberek kaparták össze az állukat a film bemutatója után. A siker után Gibson is vérszemet kaphatott és nekikezdett a majás sztoriba.

Vajon lassan várhatjuk a holt nyelveken készült filmeket vajon? Fogunk neki örülni?

A szép képeknek biztosan, ahogy itt is.

Pár nyugis, békés vadász éldegél falujában, míg egy nap rájuk törnek a bajok. Nem a fejfájás, hanem jó pár antiszimpatikus egyén szabadul be és akit nem ölnek meg, azokat magukkal viszik fogolyként . A célig a foglyok szenvednek, a nézők pedig az órájukat lesik.

2006apocalypto

Valahogy nem érint meg a fájdalom, miközben a vásznon folyik a maja vartyogás. De film második fele kárpótól valamennyire. Ugyanis hősünk, Jaguár Mancs, sikeresen elszabadul fogvatartóitól és nagy hévvel suhanna vissza a falujába, de nyomába ott lohol pár elborult volt fogvatartó is. Stallone meríthet ebből rendesen a Rambo film kapcsán… Tiszta pörgés, loholás, amolyan RamboPredator féleség.

Felemás tehát, az első fele unalmas és sokat kell várni míg beindul a második fele. Nem ártott volna rövidíteni.

A film nem tört oly magasra, mint a Jézus film, de korrekt bevételt hozott. Hogy mi pattan ki Gibson agyából legközelebb nem tudni, de lehet pár bátor producer is beáll gyorsan holt nyelveken filmet készíteni.

Értékelés: 40 %

Büdzsé: 40 millió $

Amerikai bevétel: 50,8 millió $

Összbevétel: 120 millió $

Szereplők:Dalia Hernandez (Seven) Mayra Serbulo Gerardo Taracena (Middle Eye) Raoul Trujillo (Zero Wolf) Rudy Youngblood (Jaguar Paw)

Rendező:Mel Gibson

3 komment

  1. Pedig a Halálos fegyver széria igazán jó volt. No meg akinek van pénze, az bármit leforgathat.

  2. A film külön érdekesség a maga nemében.Az hogy nem profi színészekkel(sőőt,…)forgatott, nem angolul és meglehetősen érdekfeszítő témáról, szerintem tény. Jaguár Mancsért egészen a film végéig tudtam izgulni. Különleges hangulatot teremtett a színész-rendező (egy kicsit a Forrás majás részeire emlékeztet) ha színésznek azért jobb is. A Passiótól a kezdetektől féltem, de ha tényleg jó, akkor majd egnézem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *