0

A kulcsfigura (The Lookout)

A ravasz, a vak és a béna

0tl

4 fiatal egy autóban kocsikáznak este, lekapcsolt világítás mellett.Chris Pratt, a vezető, sikeres ember, megvan mindene, jól tanul, jó a hokiban. Ezt a szép világot töri darabokra az úton figyelő kombájn. Ezek után karrier lehetőségei is lecsökken. Szociális munkással kell találkoznia olykor, memóriazavarai miatt pedig a fontosabb dolgokat noteszbe ír. Mit is kell még tudni róla? Lakótársa egy vak ember, munkahelye pedig egy bank, ahol felmos, takarít. Egy este összeismerkedik Gary-vel, aki felhozza a felszínre a vágyat a régi élete iránt, ráadásul szerez neki nőt, összeismerteti őt pár emberrel. Azonban később kibújik a szög a zsákból…

A film címe általában mutatja, hogy miről szól a film vagy legalább következtethetünk, hogy miről akarna szólni. A kulcsfigura címből egy izgalmas krimit vagy egy csavaros thrillert vár az ember, ami sajnos nem kap meg. A film maga is unalmas, az utolsó harmada – negyede a filmnek, amikor is a bankrablás bekövetkezik.

Pedig a színészek kifejezetten jók, ők megtesznek minden tőlük telhetőt. Kiemelném Jeff Daniels-t, a vak „szobatársat”, aki zseniálisan hozzá a figurát. Ugyanez elmondható Greg Dunham-ról is, aki Bone-t alakítja, a szerepre nem is találhattak volna jobb embert, a figura olyan, mintha a 80-as évekből húzták volna elő, az a kemény, ütős kinézet valami hatalmas. (Adjanak a figurának egy külön filmet :))

Összességében mérföldekkel jobb filmet vártam, pedig az esély megvolt rá.

Értékelés : 25 %

Büdzsé: 16 millió dollár

Amerikai bevétel: 4,6 millió dollár

Összbevétel: 5 millió dollár

Rendező: Scott Frank

Szereplők: Isla Fisher, Jeff Daniels, Matthew Goode

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *