4

Rekorbevétellel zárul a hollywoodi nyár

supermanMég van néhány hét a nyárból, amelynek végét a Labor Day jelzi, ezt követően derül ki, hogy mennyire muzsikáltak megfelelően a filmek. A Variety azonban nem várt eddig, számításaik alapján a mozik Amerikában a nyári mozis időszámítás alatt 4,15 milliárd dollárt hoztak, pedig akadt sok-sok csúnya bukta is. Ez úgy 12 %-kal jobb, mint a 2011-es rekordnak számító eredmény. Két évvel ezelőtt a Labor Day után kiderült, hogy egy 4,4 milliárdos összeget termeltek ki a filmszínházak. Mivel még hátra van néhány nap szinte biztosra vehető, hogy 250 millió dollárt könnyedén össze fognak gyűjteni a hátralévő lévő premierek. Még befut a Kick Ass 2, a Paranoia thriller, a The Butler és a Csontváros is.

 

4 komment

  1. Elég érdekes, hogy rekordbevétel született, mikor a filmek minősége finoman szólva sem indokolja ezt. Ez a nyár baromi gyenge volt, de ha azt látják a stúdiók, hogy így is folyik a pénz, akkor nyilván nem fogják törni magukat, hogy a bevált recepten változtassanak és így lehet, hogy még gyengébb filmekre számíthatunk a jövőben. Vagy rosszul látom?

    • Régebben nem volt ennyi film. Vissza kellene fogni ezt a dömpinget. Össze kellene ülnie a stúdióknak és megbeszélni, hogy ne két tucat megaköltségvetésű filmet csináljanak, mert ennek fele durva bukta lesz. Hanem mondjuk május elejére a Warner betenne egy nagyobb filmet, három hét után az Universal érkezne egy sci-fivel és így tovább. De erre vajmi kevés az esély.

      Az meg, hogy több milliárdos eredmény született tök mindegy. Tegyük mellé, hogy mennyi költségvetés mellett érték el ezt. 3 milliárdból?:D

      • Tetszik ez a felvetés, amit említesz. Az már más kérdés, hogy sajnos a gyakorlatban ez nem működne. Mert ahelyett, hogy mindenki keresne tisztességesen, inkább versenyeztetik a filmeket egymással, hogy kié ér el nagyobb bevételt (emiatt ugye csomó bukik vagy csak épp keres valamit). Ha meg van egy olyan cím, amiben annyira nem bíznak, de azért szeretnének pénzt kicsikarni abból is, akkor tologatják az bemutató időpontját ide-oda.

        Tegyük hozzá, ha marad a 2015-ös évre az a rengeteg film, amit terveznek, kíváncsi vagyok mennyi lesz a bukta és kissé kijózanodnak-e, hogy ennyi filmet nem bír el a közönség pénztárcája.

  2. Szerintem a versenyszellem pedig nem rossz dolog a filmek között sem:) Más blogra írt kommentem: Nem volt annyira tragikus ez a nyár azért. A star trek megint a nyár filmjét adta, a mos odabaszott ahogy kellett,a pacific rim ua a kategória- nem ígért semmit csak zúzást és be is tartotta. Wwz kellemes meglepi lett(a könyvet nem ismerem,de a filmet fölöslegesen írták le előre) Az utóbbi évek komédiái xarok, ez az év se emelte meg a színvonalat. A többi nagy pénztárszaggató filmről meg azért kb lehetett tudni h biztonsági játék(khm im3). Kivéve talán a magányos lovast (attól többet várt a közönség a rango után szvsz és károgók se segítettek persze)és az elysiumot. Szóval voltak itt ott kivételek de a nyár és úgy az év moziszempontból nem lesz rossz(gravity…)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *