5

Box Office: Ebben a múmiában nincs élet

mumiaaaLehet, hogy már most tapsikolnak örömükben egyes elemzők. Eddig ugyanis úgy néz ki, hogy nyár végén körbe lehet járni a témát, hogy miért bukott meg ennyi film, illetve minek köszönhetik a pofára esést. Helyet fog kapni közte A múmia (The Mummy) is, bár egyelőre kérdéses, hogy mennyire húzza ki a bajból a nemzetközi terület, hiszen Amerikában kívül egészen jól kezdett. Pedig az Universal számára már Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold) is intő jel lehetett volna, hiszen a stúdió eleve azzal a filmmel szerette volna megalapozni Szörnyuniverzumát. De a lesújtó kritikák és a nem túl acélos eredmények láttán máshogy döntött. És vajon mi lesz a Tom Cruise-Annabelle Wallis-Russell Crowe főszereplésével készült film után?

Érdemes kicsit visszatekinteni, hiszen a stúdió a 90-es években életet lehelt A múmiába, bár a rémisztgetés helyett inkább egy szórakoztató kalandfilm mellett tették le voksukat. 1999-ben az első rész 43 millióval tudott kezdeni, ami máris lényegesen több, mint a modern, 3D-vel felturbózott új változat 32 milliója. Sőt, még a Skorpiókirály (Scorpion King) is 36 millió dollárt tudott kiköhögni magából. Márpedig most nagyon nagy szükség lenne a termetes bevételre. Mennyibe fájt az Universalnak a film? A Deadline a marketingköltségekkel együtt 335 és 370 millió közé teszi ezt a számot.

mummyposterrrrrA probléma a következő: A Marvel erőlködés nélkül alapozott saját világának, az Universal viszont erőltetetten teszi mindezt. Az is egyértelmű, hogy Alex Kurtzman elbukott rendezőként. Korábban Len Wiseman és Andres Muschietti sürgölődött a projekt körül, előbbinek más elfoglaltsága akadt, utóbbi pedig sokkal komorabbá tette volna a sztorit és a szkriptbe is eléggé belepiszkált volna. A Deadline úgy tudja, hogy a forgatás sem ment zökkenőmentesen Kurtzmannal és a végén maga Cruise próbálta a vágószobában menteni a menthetőt, sőt, a szkriptbe még Christopher McQuarrie is belepiszkált. Szokták mondani, hogy XY év eltelt a korábbi film óta, de a közösségi médiát figyelő RelishMix megjegyezte, hogy sokan még mindig felemlegetik a Brendan Fraserrel készült trilógiát, de sokan eleve kételkednek abban is, hogy Cruise-nak jól áll-e ez a szerep.

A hétvégén megpróbált még labdába rúgni az It Comes at Night, amitől elvártak volna egy tizenmilliós eredményt, de azért még a 8 millió elérése sem lett volna rossz. E helyett szerény 6 milliüval kell beérnie. Nem generált túl nagy érdeklődést és a szereplőgárda sem túlzottan próbálta felhívni a közösségi médiában a horrorra a figyelmet. Márpedig egy ilyen zombis és egy elszigetelt helyen játszódó alkotás már eléggé fárasztó tud lenni egyesek számára. Pedig nem rossz a film, a kritikák kedvelik.

Korrekt véleményeket tudhat maga mögött a Megan Leavy háborús dráma is. Azonban csak 3,7 milliót szedett össze a film. Emlékszik még valaki az előzetesre? Na igen, a forgalmazó kevés figyelmet szentelt a marketingnek.

Régebben bemutatott filmek: Diana jól vette a következő kanyart is. 57 millió dollár került a kasszába, a Batman Superman ellen (Batman v Superman) 51.3 milliót, a Suicide Squad pedig 43.5 milliót tett hozzá eredményéhez a második hétvégén. Ráadásul azok sokkal többet gyűjtöttek be a nyitánykor. Szóval eléggé korrekt zuhanást mutatott be a Wonder Woman és a kitermelt összeg 200 millió felé lökte a bevételt.

Továbbra sem talál magára Jack Sparrow, a Salazar bosszúja (Dead Men Tell No Tales) nyögvenyelősen teljesít, a franchise neve a nemzetközi területeken még behúzza az embereket a mozikba. Amerikában már a 150 millió elérése is nagy falat lesz. Az Alien Covenant kivéreztette magát, még egy-két milliót be tud húzni, de a 70-es mezőből fog távozni.

Amerikai top 10 hétvégi becsült eredmények

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Wonder Woman

57.18

205.00

– 44.6

149

A múmia

32.24

32.24

125

Alsógatyás kapitány

12.30

44.56

– 48.4

38

Karib-tenger kalózai 5

10.71

135.83

– 51.5

230

Galaxis őrzői 2

6.24

366.36

-36.6

200

It Comes at Night

6.00

6.00

5

Baywatch

4.60

51.06

– 47.6

69

Megan Leavy

3.76

3.76

Alien Covenant

1.80

71.21

– 56.3

97

Minden minden

1.62

31.73

– 50.9

10

5 komment

  1. megneztem vhogy bugyuta az egesz film , akar remisztö is meg vicces is lenni itt ott , szineszi jätek meg szituäciok is felejthetöek , nem vmi jo ha ezzel akarnak egy egesz birodalmat alapozni 😀

  2. Hàt nem tudom. Én làttam a Vin Diesel féle xXx és Fast 8 filmeket. Anyagilag tuti siker volt az utöbbi. Màrpedig ennek a Mùmiànak ezerszer több értepme volt. Ennyit a bevételekröl, meg a nézökröl. Elhülyült a Vilàg. Nekem tetszett. Sokkal szarabb filmeket emelnek ki, jóként. Borzasztó.

  3. Én viszont inkább a Wonder Woman pofás visszaesésére szeretnék reagálni: EZT MONDTAM! Nem tudom, hogy produkált e még képregény-film ilyen szolid visszaesést? Mindenesetre a legjobbak között van, úgy tudom!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *