7

Nem lesz semmi Blomkamp Alien filmjéből?

Jó néhány hónappal ezelőtt Neill Blomkmap közzétett pár vázlatrajzot saját Alien folytatásához, amely a második rész után játszódott volna és a további két részt figyelmen kívül hagyta. Az interneten gyorsan elterjedt, majd a Fox is bejelentkezett, hogy érdekelné őket a film. Nagyjából biztosan látszott, hogy Blomkamp hozzálát a forgatáshoz. Azonban hiába vártunk rá. Rebesgették, hogy Ridley Scott a Prometheus franchise miatt jegelte a filmet. A direktor éppen Franciaországban reklámozza az Alien: Covenantot és egy interjúban elmondta, hogy ne számítsunk rá, hogy Blomkamp elgondolása létrejön.

„Szerintem nem fog elkészülni. Nem is volt kész terv, csak egy ötlet 10 oldalon keresztül. Producerként benne lettem volna, azonban a Fox úgy döntött, hogy nem akarják megcsinálni, így nem lesz belőle semmi.” – mondta Scott.

alien

7 komment

 1. Rossz hír, borongós időjárás mellé…
  Ezt én úgy értelmezem: ‘Ha alient akartok TŐLEM KAPJÁTOK, másnak semmi köze hozzá, kussoltok!’

 2. Nem hittem, hogy valaha ezt mondom, de örülök neki, az alapján amit tudunk, láttunk, jól néz ki a Covenant és várom a további tervezeteket is.

 3. Besz@rt az öreg, hogy valaki jobbat kihozna ebböl a franchise-ból? Ùgy làtszik. Kàr érte, jovbban érdekelt volna, mint ez a prometheus vonal, ezekkel az óriàs micsodàkkal. Eröltetett vacak lett. De még magyaràzza is meg, hogy “csak 10 oldalas ötlet volt”. Szinopszisnak hívjàk te kretén. Gondolom lett volna forgatókönyv, ha zöld utat kapott volna. Uh, bírtam az öreget, de elment a maradék esze.

 4. Teljesen egyetértek más dimenzióban jár az öreg agya, de akkor még finoman fogalmaztam…nem értem ezeket a rendezőket a látvány a CGI teljesen elveszik az eszüket. Képtelen vagyok felfogni, hogy ezek a neves rendezők akik kult filmeket teremtettek, hogy az IStenbe csinálnak most ilyan vackokat többségbe érthetetlen…Semmi élet, semmi hangulat, semmi karakterek, semmi drámai pillanat totál jellegtelen semmitmondókat alkotnak hatalmas kár ezért.

 5. Úgy tűnik, hogy én vagyok az egyetlen, aki ennek a hírnek örül.
  Én személy szerint egyáltalán nem voltam vevő egy olyan filmre, ami a Bolygó neve: Halál elemeiből építkezik és csak azért készül el, hogy az oldschool rajongóknak legyen egy kis orgazmusa.
  Nem is értem, hogy Blomkamp hogy jött volna ahhoz, hogy csak úgy fogja magát és eltörli a harmadik-negyedik részt, csak mert neki az nem tetszik. Azoknak a filmeknek is megvan a maga rajongótábora és nem tehetjük őket semmissé.
  A Ridley által elképzelt Prometheus vonal talán tényleg bukdácsol még, de legalább pumpál egy kis friss vért ebbe az univerzumba. A Covenant pedig igencsak tetszetősnek és pörgősnek néz ki eddig.

  • Pont, hogy nem csak ö szerinte volt az utolsó két rész hulladék. A rajongók többsége tudtommal kifejezetten utàlja. A hàrmas még lehetett volna jó, ha àllítólag a stùdió nem pofàzik még abba is bele, hogy milyen szalvétàt hasznàljon ebédhez a stàb és a rendezö. Sarkítva, de ez volt a lényeg, mindenbe beleugattak. Engem érdekelt volna egy normàlis sztori, az Alien 2-t nem kell legyözni, nem is lehetne. De annak a vonalnak dukàlt volna egy normàlis lezàràs.

   • Szerintem meg a két tábor közül az van többségben, amelyik szereti és elfogadja a 3-4-et. Én is már az ötlettől rosszul voltam, hogy “kukáznák” ezeket, bár olyan hírek is votlak, hogy csak “megkerülik” valahogy.
    Mindenesetre továbbra se értem, hogy hogy lehet(ett) inkább Blomkamp Alienjében bízni, mint Scott sorozatában. Másik érthetetlenség, hogy a Promi kapcsán az volt a probléma sokak számára, hogy nem Alien, erre most jön egy Alien, aztán most miért nem Promi…

    “Szinopszisnak hívjàk te kretén.”
    A szinopszist ne keverjük össze a pitch-csel. 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *