0

Pandemic

panademic

Elszabadult a zombivírus. Az emberiség nagy része elkapta a kórt, szóval ahogy lenni szokott a civilizációnak is betette a kaput. New York-ot teljesen maga alá gyűrte a betegség, Dr. Laurel Chase innen érkezik Los Angeles-be. Sokáig nem kell a lábát lógatnia, a nőt fontos küldetésre, a város veszélyes körzetébe küldik, hogy túlélőket keressen, de ami a legfontosabb, hogy ő maga is megússza.

Gyakorlatilag az egész alkotást Chase fejkameráján keresztül láthatjuk, illetve olykor-olykor átváltunk egy-egy másik karakterre is. Szokás mondogatni, hogy az efféle filmek sokkal inkább hasonlítanak egy számítógépes játékhoz. Ezúttal azonban hatványozottan rá lehet sütni John Suits rendező művére. Ugyanis eléggé nehezen lehet filmként kezelni a Pandemic-et, sokkal inkább úgy néz ki, mintha egy elutasított ötlet után a „csak azért is megcsinálom” jegyében leforgatták volna az elképzelést.

A026_C009_1122NO

A felvezetés során megkapjuk a feladat részleteit, a főnök elmondja a szükséges tudnivalókat és máris kigördülhet a csapat a kapun. Embereinket nem saját néven szólítjuk, hanem úgy, ami a feladatuk (pl. Wheeler). Próbáljuk elkerülni, hogy a fertőzöttek elkapjanak, illetve hogy a kollégák se morogjanak ránk, idővel pedig a keresés-kutatás művelet helyett sokkal inkább a túlélés lesz a fontos. E mellé becsúszik egy kis csavar is.

Nem is oly rég jött ki a Hardcore Henry, ami szintén úgy nézett ki, mint egy játék. De azért erősen hangulatos volt, az akciójeleneteket profin oldották meg, nem vette magát komolyan, mindig adott okot rá a vigyorgásra. Ezzel szemben a Pandemic abszolút komoly hangvételű, ráadásképpen a menekülés, rohanás, lövöldözés mellett túl sok időt szentelnek a rövid játékidő alatt a drámázásra. Amikor éppen megállnak és pihennek válik a film igazán érdektelenné, unalmassá, mivel egyáltalán nem éri el, hogy érdekeljenek a karakterek problémái, kínjai, bajai.

De ha éppen zajlanak az események és nem sóhajtoznak vagy szomorkodnak kellőképpen élvezhető. Eléggé kevés pénzből gazdálkodhatott a stáb, ezt már az elején le lehet szűrni.  Vannak egészen jó ötletek és alapvetően az FPS nézet is elmegy és még a gagyiság, logikátlanság és ostobaságok  sem rontják le túlzottan. Olcsó, B kategóriás film, ami nagyon is szórakoztató lenne, ha kicsit lazábban vette volna magát. 50 %

imdb:  4,7

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *