6

Elhunyt Alan Rickman

alanrickman69 éves korában elhunyt Alan Rickman. Két évvel ezelőtt diagnosztizáltak rákot nála, ami végül maga alá gyűrte a színészt. A Die Hard indította el a világhírnév útján és a Harry Potterben mindenki megismerhette a nevét. De a mainstream vonal mellett kisebb költségvetésű, drámaibb, karakterorientált produkciókban is játszott.

Miután lediplomázott a Royal College of Art-on néhány barátjával grafikai stúdiót alapított, az üzlet eléggé szépen ment, de Rickman úgy döntött, hogy színész szeretne lenni. Bekerült a Royal Academy of Dramatic Art-ra, ahol jobban belemélyedt William Shakespeare darabjaiba. Tagjává vált a Royal Shakespeare Company-nak, ahol a modern és klasszikus színpadi darabokban játszhatott.

Néhány sorozatszerep után Hans Grubert formálhatta meg a Die Hard-ban, amely nagy lökést adott karrierjének. Benne volt a Winchester mesterében, majd a Robin Hood, a tolvajok fejedelmében játszhatta Nottingham seriffjét. Megmutatta drámai oldalát az Értelem és érzelemben, illetve a Michael Collinsban, de a szórakoztató filmek sem álltak távol tőle. Mosolyt csalt az arcunkra a Galaxy Questben és a Dogmában. 1996-ban Golden Globe-díjat érdemelt a Raszputyin tévéfilm címszereplőjének megformálása. 2001-ben bújhatott Piton professzor bőrébe, 2003-ban pedig az Igazából szerelemben láthattuk.

1997-ben állt először kamera mögé, a Téli vendég megjárt néhány fesztivált és bezsebelt pár díjat. 2014-ben pedig az A Little Chaos-szal jelentkezett.

Idén még az Eye in the Sky thriller-drámában tűnik fel.

Béke poraira.

6 komment

  1. Imádtam,szinte minden alakítását,nagyon tudta adni a szarkasztikus kicsit életunt figurákat.Remek színész volt nyugodjon békében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *