3

Gerard Butler a Holtpont remake-ben

butlerCsak nem hagyják békén a Holtpontot. A 90-es évek klasszikusához először egy folytatást próbáltak összehozni, de Keanu Reeves-t egyáltalán nem érdekelte a lehetőség, Patrick Swayze pedig sajnos elhunyt. Mindez nem szegte kedvét a stúdiónak, új ötletet dobtak be: legyen remake. És bizony lesz is.

2011-ben Kurt Wimmert, a Salt ügynök (Salt) írója látott hozzá a forgatókönyvhöz, ami nagy elégedettséggel tölthette el a fejeseket, ugyanis azóta sem piszkált bele más munkájába. Korábban Jan de Bont legyeskedett a tervezet körül, jelenleg Ericson Core operatőr tarthatja kezében a gyeplőt. Core eddig egyszer dirigálhatott mozifilmet, 2006-ban a Legyőzhetetlen (Invincible) sportdrámát adta ki kezei közül.

Ki lesz a főszereplő? Gerard Butler újra szörfdeszkát ragadhat és hullámokat, no meg rablókat hajszolhat. A színészt abszolút nem érdekli, hogy egyszer már megjárta egy szörfhöz köthető filmmel, a Mavericks – Ahol a hullámok születnek (Chasing Mavericks) csúnyán leszerepelt a kritikusoknál és a kasszáknál. Butler a remake-ben Zen-t alakíthatja, a karaktert a 91-es verzióban Swayze formálta meg. Csapatával egykori elnökök maszkjaiban sorra rabolja a bankokat. Reeves játszotta azt a zsarut, akinek be kellett épülnie az adrenalinfüggő szörfösök közé, hogy kiderítse ki lehet a felelős a balhék elkövetéséért.

 

3 komment

  1. A Holtpont van annyira jó film, még a mai felhozatalban is, hogy inkább azt kéne újra bemutatni, mint forgatni egy újrát.

  2. Egyetértek! Ez az a film, amit nem lehet remakelni. Előre látom, hogy változtatnak majd egy-két dolgon, ami inkább elvesz az eredeti hatásából, nem hogy hozzáadna és telenyomják CGI -vel (robbanások, ejtőernyőzés, szörfözés. Milyen újat tudnak mutatni, ami az eredetiben nem lett ellőve. Mondjuk Papas a végén nem hal meg, azt szevasz.
    Jöhetne már egy Utolsó Cserkész remake is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *