1

InterCom hírlevél

0intercom

Velence Gravitációja (12E)

George Clooney és Sandra Bullock hajóra szállt. A két Oscar-díjas színész tegnap érkezett Velencébe, hogy a világ egyik legnagyobb, legpompásabb filmfesztiválján részt vegyen új sci-fi thriller, a Gravitáció (12E) (Gravity, hazai bemutató: október 3.) világpremierjén, mely egyben a fesztivál legrangosabb eseménye, a megnyitó is.

A 3D-ben forgatott film két űrhajósról szól, akik egy rutin űrséta során elsodródnak egymástól, és a végtelen téren keresztül próbálnak hazajutni… vagy legalább életben maradni. Alfonso Cuaron rendező négy éven át készítette a filmet: ebből a legtöbb időt azzal töltötte, hogy kidolgozza azt a technikát, amely hihetővé teszi az űrbéli mozgást. Úgy látszik, a sok munka meghozza gyümölcsét, hiszen a délelőtti sajtóvetítés után a filmes újságírók szinte egyhangúlag az év legjobb filmjének nevezik a Gravitáció-t, mely egyszerre izgalmas, látványos és reális.

– A forgatás nagy részét egy 2,5-szer 2,5 méteres dobozban töltöttem, drótokon lógtam, és közben különféle tárgyakat vágtak hozzám – mondta a sajtótájékoztatón Sandra Bullock. – Az volt a szerencsém, hogy jól táncolok: a táncmozdulatokból lettek az űrhajósmozgásaim.

– Borzasztó nehéz volt, hogy az izgalmas jelenetekben lassan kellett mozogni, de közben gyorsan kellett beszélni – magyarázta az űrbéli filmezés nehézségeit George Clooney is.

Míg a fesztivál Bullockot és Clooneyt ünnepli, más sztárok is érkeznek: többek között Nicolas Cage, Matt Damon, Zac Efron és Scarlett Johansson is csatlakozik a Gravitáció hőseihez.

IC Press

0scj

A Démonok ereje (16)

A démonok sikert arattak. A Démonok között (16) (The Conjuring, hazai bemutató: szeptember 19.) című természetfölötti thriller elképesztő siker az egész világon. A film egy paranormális nyomozóként dolgozó házaspár feljegyzéseiből – tehát, talán megtörtént eset alapján – készült, mégis hihetetlen és hátborzongató történet: egy családról szól, amely olyan házba költözik, amelyben szörnyű dolgok történtek, és az ott lakó lelkek bosszúra szomjaznak.

A New Line Cinema filmje különlegesen népszerű: az egész világon már több mint 220 millió dollárért vettek rá jegyet. A film az USA-ban aratta első sikereit. Eredeti thriller/horror (vagyis olyan, ami nem folytatás) még sosem hozott ilyen nagy bevételt a bemutatója utáni első héten: akkor 41.9 millió dollárt fizettek a nézők a jegyekért, és ez az összeg az elégedett kritikusoknak és nézőknek köszönhetően gyorsan nőtt tovább: csak az Egyesült Államokban már 131.9 milliónál tart.

További 90 millió dollár 37 országban gyűlt össze.

Ezek után a két démonológus, Ed és Lorraine Warren munkanaplója természetesen nem fog soká porosodni: hamarosan új film készül egy másik esetük alapján; a hírek szerint a Démonok között két főszereplője, az Oscar-díjra jelölt Vera Farmiga és Patrick Wilson szívesen játssza őket másodszorra is.

IC Press

Timberlake szerencséje (16)

Justin Timberlake-nek minden sikerül. A vasárnapi MTV Videó Awards díjkiosztójának legnagyobb nyertese – akinek így összesen már 18 VMA-trófeája van, és már csak 2 új díj kell ahhoz, hogy ő legyen a világ legtöbb VMA-díjának birtokosa Madonna helyett –, nemcsak a zenei bizinszben kaszál. Jessica Biel férje a mozikban is otthon van. Sőt: még az új Batmannel, Ben Affleck-kel is összemérheti erejét az egzotikus tájakon játszódó új thrillerében, melynek címe: Vakszerencse (16) (Runner Runner, hazai bemutató: szeptember 26.). Amikor viszont egy újságíró nemrég megkérdezte, hogy elvállalná e Robin szerepét az új Batman mellett, határozottan tiltakozott.

– Nem akarok szuperhős lenni, az nem nekem való – mondta a VMA szuperhőse, akiről a Vakszerencsé-ben sem könnyű eldönteni, hogy melyik oldalon áll – Viszont Rébusz (vagyis Riddler) szívesen lennék. Főgonosznak lenni jó. Készen állok, hívjanak, ha kellek!

IC Press

Egy komment

  1. Lehet, hogy az Intercom írta így a második bekezdésben “A 3D-ben forgatott film…”, de ez nem igaz. A filmet 2d-ben vették fel és csak felkonvertálták 3d-re. Én legalábbis így tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *