0

Bajban Terence Malick Voyage of Time dokumentumfilmje

voyageTerence Malick az elmúlt időszakban nagyobb fordulatszámra kapcsolt, 2011-ben bemutatta Az élet fáját, majd elkészítette a To the Wondert és nem sokra rá hozzálátott még két filmhez is. Mindeközben a Voyage of Time dokumentumfilmen is dolgozni kezdett, amely az univerzumot mutatta volna be, a „születésétől” kezdve a jelenen át egészen a „haláláig”. Azonban a befektető cégnél elszakadt a cérna, betelt náluk a pohár, megelégelték a várakozást.

A rendező úgy négy éve foglalkozik a projekttel és elmondása szerint élete nagy álma teljesül, hogy elkészítheti az alkotást. Ám a Seven Seas Partnership megelégelte a várakozást, vissza akarja kapni a produkcióba ölt pénzét, 3,3 millió dollárt és ezen túlmenően még némi kompenzációt is várnak az elmaradt profit után.

Malick elvileg két 45 perces IMAX filmet és egy, a hagyományos mozikba szánt 90-150 perces alkotás volt tervbe véve. A befektető cég sérelmezi, hogy a rendező nem kötelezte el magát a tervezet mellett úgy, ahogy várták, mindenre koncentrál, csak éppen nem a dokumentumfilmre, az elmúlt öt évben négy egyéb produkcióba fektette energiáját.

2012-ben a kiszabott határidő már vészesen közelgett, de a direktor ekkor több pénzt és időt kért. A cég ekkor biztosítékot akart Malicktól, hogy egyértelműen erre a filmre fog fókuszálni, de ő erre nem volt hajlandó. Szerettek volna betekintést nyerni az alkotáshoz kapcsolódó dokumentumokba, ám ezt sem sikerült elérniük.

Malick produkciós cége, a Sycamore azt állítja, hogy a vádak alaptalanok, hiszen abszolút nem lépték túl a költségvetést, a kapott pénzt eddig megfelelően használták és még a határidőt sem lépték túl.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *