1

UIP hírlevél

0uip

Bruce Willis a Boszorkányvadászok előtt

Négyperces ízelítőt láthatnak a G. I. Joe: Megtorlás 3D című akciófilmből azok, akik jegyet váltanak a Boszorkányvadászokra. A nagy sikerű G. I. Joe: A Kobra árnyéka folytatásában mindent felvonultatnak, amit a rajongók az előző részből hiányoltak, azaz nagyobb szerep jut a nindzsás összecsapásoknak, több figyelem szentelődik a női harcosoknak, és megjelenik végre “az igazi G. I. Joe”, azaz Joe Colton tábornok, méghozzá Bruce Willis értő megformálásában, aki két akció között a poénokat ontja hunyorogva.

(G.I. Joe: Retaliation – hazai bemutató: 2013. április 4.)

0bw

Kiállnak a mozisták a Boszorkányvadászok mellett

Tizenkilenc millió dolláros hétvégi bevétellel magabiztosan az észak-amerikai toplista élére küzdötte magát a Boszorkányvadászok, Tommy Wirkola norvég rendező akcióhorror-fantasyja. A film a klasszikus Grimm-mese, a Jancsi és Juliska történetét szövi tovább: a már felnőtt János (Jeremy Renner) és Júlia (Gemma Arterton) profi fejvadászok lettek, és mint a címben is szerepel, hivatásuk a boszorkányok likvidálása. A kritikusok egy része nem rajong a produkcióért, néhány bátor mozista azonban pár pontban összefoglalta, miért jó mégis a Boszorkányvadászok.

1. A film beteljesíti, amit ígér. Lényegében a Hófehér és a vadász jóval tökösebb unokatestvérének tekinthető: a mesekulisszák klasszikusak, de itt aztán tényleg miszlikbe szabdalják a rosszakat, folyik a vér, dörög a shotgun, és mindenki káromkodik, mint egy kocsis. Erre vágyik, aki jegyet vesz egy korhatáros fantasyra, nem?

2. Az erőszak ötletes. A gyilkolás azért szórakoztató a Borszorkányvadászokban, mert a fegyverek fantasztikusak, a halálnemek válogatottak, és a csapdák agyafúrtan ejtik foglyul áldozataikat.

3. A humor kicsit beteges. Tommy Wirkola viccel a halállal, ahogyan korábbi filmjében, a Náci zombikban is tette. A halálon röhögni pedig felszabadító érzés.

4. János cukorbeteg. Ilyen poén nem szokott ebben a műfajban előfordulni, és újabb vicces referencia, hogy az inzulin olyan csodaszer hősünk számára, mint Popeye-nek a spenót vagy Supermannek a kryptonit.

5. Júlia is szuperhős. A hősnő nem csupán sápadt fegyverhordozója a hősnek, mint Batmannek Robin, hanem dögös amazon kétlövetű számszeríjjal, aki ráadásul nem akkora paraszt, mint a bátyja.

6. Peter Stormare zseniális gonosz. Bergman egykori kedvenc színésze hozza formáját, szinte jobban kell félni tőle, mint a főboszorkánytól (Famke Janssen).

(Hansel & Gretel: With Hunters 3D – hazai bemutató: 2013. február 7.)

Hotdogot neveztek el a színésznőről

Nagy dolog, ha valakit Oscarra jelölnek, de Anna Kendrick akkor érezte meg igazán a dicsőség ízét, amikor megtudta, hogy hotdogot neveztek el róla.”Egy barátom szólt, hogy Chicagóban van egy gyorsétterem, ahol híres emberekről nevezik el a hotdogot, és Anna Kendricket is lehet rendelni – meséli a színésznő, akit az Egek ura szereplőjeként jelöltek Oscarra. – Amikor arra jártam, benéztem, és kiderült, hogy igaz a dolog. Teljesen szürreális élmény volt! Olyasvalaki adta a nevemet a kajának, aki nem is ismer. Tudtam, hogy befutottam, fantasztikus érzés!”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Anna Kendrick hotdogot korábban Keira Knightley-nak, majd Britney Spearsnek, aztán pedig Jennifer Garnernek hívták, alighanem annak alapján, hogy éppen kiért rajongott az üzemegység tulajdonosa. Annának tehát igyekeznie kell, nehogy gyorsan kimenjen a divatból, és legközelebb mondjuk Dakota Fanningról nevezzék el a hotdogot.

Anna Kendrick legközelebb a Tökéletes hang című zenés vígjátékban lesz látható, amelyben egyetemista lányok és fiúk dal- és táncversenyben mérik össze erejüket.

(Pitch Perfect – hazai bemutató: 2013. március 28.)

Marad a zúzás és a halálos iram

Nehéz dűlőre jutni a rajongókkal. A Halálos iramban-sorozatba legutóbb úgy sikerült új életet lehelni, hogy az illegális gyorsulási versenyek világából a klasszikus akciófilmek univerzumába helyezték át a cselekményt, azaz többet lőttek és robbantottak benne, mint ahány autót összetörtek. Ezzel sikerült új rajongókat szerezni a sorozatnak, a régiek egy része viszont megsértődött. Hol marad a gumiégetés a flaszteren? – kérdezték csalódottan. Nemsokára mozikba kerül a hatodik rész, és sok rajongó most azon parázik, hogy teljesen háttérbe szorul az autóverseny, és helyette nem is töltenek majd, csak lőnek. Őket nyugtatta meg Jordana Brewster, a sorozat női főszereplője. “Már az ötödik rész is közel állt a klasszikus akciófilmekhez, hiszen az évszázad rablása szerepel benne – mondja a színésznő. – De ne feledjük, hogy a rablás egy hihetetlen autós üldözés közben valósul meg, ahol egy hatalmas széfet végigvonszolnak a városon, és minden összetörnek, amit csak lehet. Ilyen a hatodik rész is: olyan nagyszabású akciókra lehet számítani, amik háborús filmeknek is becsületére válnának, de a halálos iram ettől még megmaradt, sőt. A sorozat egyetlen részében sem szerepelt még annyi szuperkocsi, mint a mostaniban, és a sebesség szédítőbb, mint valaha. Néha befigyel egy-két tank meg helikopter is, de ez már csak hab a tortán.

(Fast and Furious 6. – hazai bemutató: 2013. május 23.)

0jb

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *