1

Liman filmet készít George Malloryról

Doug Liman filmet készít George Mallory hegymászóról, a produkció Jeffrey Archer regényén alapszik, amiből Sheldon Turner készített forgatókönyvet.

Mallory megszállottságának a “tárgya” a Mount Everest volt, arra a kérdésre, hogy miért akarja megmászni elég tömör válasza volt: “Mert az ott van”. 1921-ben és 1922-ben is elindult, hogy meghódítsa a csúcsot, de mindkét alkalommal kénytelen volt visszafordulni, majd 1924-ben Andrew Irvine-nal ismét nekivágott a hosszú útnak. A mai napig nem tudják, hogy feljutottak-e egyáltalán a csúcsra, mivel soha nem tértek vissza, eltűntek. 8500 méter felett biztosan jártak, hisz’ egy másik expedíció még látta őket.

2010-ben úgy volt, hogy Shekhar Kapur is meg fog rendezni egy hasonló projektet, ennek Julia Roberts lesz a producere, de még nem láttak hozzá a forgatáshoz.

Egy komment

  1. Nagyon èrdekelne ez a mozi, Mallory èrdekes ember volt, akiről sok anyag olvasható a neten. Ezek alapján èrdemes a következő kiegèszìtèseket megtenni: nem egy màsik expedíció làtta ôket utoljára, hanem a sajátjuk tagjai. Mallory testèt évekkel ezelőtt megtaláltàk. Hogy meghòdìtotta-e a csùcsot, azt igazolhatná az Irvine fényképezôgèpèben levô film, ami szakèrtôk szerint mèg elôhìvhatò àllapotban lehet, àm az ô holttestèt màig nem leltèk fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *