8

A Setét torony nem épül fel az Universalnál

Az Universal úgy döntött, hogy mégsem szeretné, ha náluk készülne el a Setét torony (The Dark Tower). A döntés okai egyelőre nem ismertek, de az most már biztos, hogy Ron Howardnak más otthon kell találnia a Stephen King regénysorozatából készülő tervezetnek.

Howard, Brian Grazer és Akiva Goldsman három filmet szeretett volna elkészíteni a könyvek alapján és két sorozatot is meg akartak valósítani. Az első évad a második film előtt ment volna a tévében, a következő évad pedig a trilógia záró darabjának premierjét megelőzően vetítették volna a kisképernyőn. Elvileg nyáron hozzá is láthattak volna az első filmhez, a főszerepre Javier Bardem szerződött le, azonban az Universal problémái támadtak a költségvetéssel és a forgatókönyvvel és februárra tolták át a forgatás kezdetét. Mark Verheiden dolgozott a szkripten, ott faragott a büdzséből ahol csak tudott, ám ezek szerint a fejeseknek ez sem volt elég. Bizonyára hamarosan kapunk valamiféle hivatalos sablonszöveget, de elég nagy a valószínűsége, hogy a stúdió beijedt.

Guillermo Del Toro produkciójánál is behúzták a vészféket, Az őrület hegyei 150 milliós költségvetése és R kategóriája láttán inkább jegelték a projektet.

8 komment

  1. pont most kezdtem el olvasni a setét torony 1-et.

    viszont ez a sorozat meg film is, egyszerre, egymás mellett, után, hát gyenge ötlet. tegyük fel az első film brutál jó, szépen hoz a kasszáknál, ha szorosan összek9tik a sorozatot a filmmel, akkor a sorozatnál is baromi nagy elvárások lennének látványra meg etc, ha meg csalódás lesz sokaknál, az kihathat a második film bevételeire. Inkább csináljanak egy teljes értékű csak, sorozatot vagy egy 3 vagy többrészes mozifilmet. ezzel a kombinálással csak maguk alatt vágják a fát. a stúdiónak meg üzenem, hogy oké, hogy nagy költségvetés meg etc, de aki kockáztat nem is nyer, ezek azért elég jó alapanyagok ám, komoly nevekkel. dehát ők tudják…

  2. Sajnálatos hír,túl nagyot akartak vállalni… Legalább így Ron Howard csinálhatná az Elveszett szimbólumot, én nagyon várom.

  3. Azért valahol érthető, nagyon nagyot lehet ezzel a projekttel bukni… Mondjuk, aki nem mer, nem nyer, mivel ha pont a felvázolt ellentéteként sül el a cucc, valakik igen sokat kaszálnak.

  4. Igazából azért egy jó forgatókönyvvel és rendezővel, remek díszletekkel és látvánnyal + marketing kizártnak tartom, hogy elbukjon egy ilyen fantasy. hihetetlen…

  5. Örülnék a filmnek, de nem ezzel a stábbal. Howard és Goldsman egyszerűen túl impotensek egy ilyen kaliberű projekthez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *