0

UIP hírlevél

0uip

Csajos humorral gyűjtött 100 milliót a Koszorúslányok

            Alig lehet jegyet kapni Észak-Amerikában a Koszorúslányokra, amely három és fél hét alatt több mint 107 millió dollárt hozott a konyhára, miközben külföldi forgalmazása még meg sem kezdődött. A vígjáték eddig a gyártási költségek három és félszeresét termelte meg, ezért gyanítani lehet, hogy folytatás is készül majd, bár erről még nincs hivatalos információ.

            A történet hősnője Annie, akinek romokban az élete, és még inkább maga alá kerül, amikor megtudja, hogy legjobb barátnője férjhez menni készül. Eldönti, hogy ő lesz a koszorúslány, ám a menyegzői rituálé szigorú szabályainak nem könnyű megfelelni, miközben ádáz vetélytársnője is akad. Annie minél inkább igyekszik, hogy a világ legjobb koszorúslánya legyen, annál nagyobb katasztrófákat idéz elő.

            A Koszorúslányok sikerének egyik titka, hogy a Saturday Night Live című tévés kabaréműsor összeszokott lánycsapata írta a történetet, és a főszerepeket is ők játsszák. A kritikusok szerint a film azért is ellenállhatatlan, mert bebizonyítja, hogy a nőknek is van joguk a viccelődéshez, és hogy a „csajok egymás között” típusú tréfák vannak olyan hajmeresztőek, mint azok, amiket a srácok az öltözőben adnak elő edzés után.

            (Bridesmaids – hazai bemutató: most csütörtökön!)

0brm

Ryan Reynoldsnak elege van a randizásból

            Az egyik legsármosabb férfi Hollywoodban, mégis egyedül van Ryan Reynolds, amióta elvált Scarlett Johanssontól. Persze azt mondja, hogy élvezi ezt a helyzetet, de erre nem kötelező mérget venni. – Középiskolás korom óta egyfolytában párkapcsolatokban éltem, a végén már nős is voltam, úgyhogy azt hiszem, rám fér egy kis pihenő – mondja a 34 éves sztár. – Az, hogy sosem voltam egyedül, mások szemében talán jó dolog, de most rá kellett jönnöm, kell egy kis magány, hogy az ember helyre tegye a dolgokat. Nem tervezek semmit, hagyom, hogy történjen, aminek történnie kell.

            Reynolds legközelebb egy szégyentelen vígjátékban, a Testcserében lesz látható. A történet két jó barátról szól: Dave (Jason Bateman) jól menő ügyvéd, aki ki sem látszik a rengeteg munka alól, Mitch (Reynolds) viszont pont az ellentéte, örök kamasz, számára minden a csajokról meg a buliról szól. Titokban irigylik egymás életét, és egy átivott éjszaka meg is tapasztalhatják, milyen a másik bőrében lenni, ugyanis testet cserélnek. Ebből aztán hatalmas felfordulás keletkezik, és kiderül, nem is olyan jó a másik szerepét játszani. A dolgok odáig fajulnak, hogy a csere miatt mindkettejük életét katasztrófa fenyegeti…

            (The Change-Up – hazai bemutató: 2011. augusztus 11.)

Tele van meglepivel a Super 8

            Feladja a leckét a sci-fi-, Spielberg- és Star Trek-rajongóknak J.J. Abrams, mert legújabb filmje, a Super 8 tele van elrejtett meglepetésekkel. – Mivel ez a film részben arról szól, mennyire imádom a mozit, kötelességemnek éreztem, hogy titkos meglepikkel örvendeztessem meg a nézőket – magyarázza a rendező. – Rengeteg utalás van klasszikus sci-fikre, köztük persze a legjobb Spielberg-filmekre is. Azt már most elárulom, hogy Leonard Nimoy is benne van a filmben, de nem mondom meg, kit vagy mit játszik.

            Nimoy az eredeti tévés Star Trek-sorozat ikonikos alakja, Dr. Spockot, a hegyes fülű vulcanit játszotta. Abrams tisztelete jeléül szerepeltette az általa rendezett 2009-es Star Trek-moziban is, amely megújította a sorozatot. Az elhangzottak alapján pedig nem kizárt, hogy Nimoy ezentúl az összes elkövetkezendő Abrams-filmben is benne lesz majd titkos meglepiként…

            Az 1979-ben játszódó Super 8-ban egy csapat kamasz zombifilmet forgat, amikor egy vonatszerencsétlenség szemtanúja lesz. A szerelvényből kiszabadul valami, ami rettenetes események láncolatát indítja el a kisvárosban.

            (Super 8 – hazai bemutató: 2011. június 16.)

 Nem a 3D miatt csúszik a Star Trek 2

            Tagadja J.J. Abrams rendező, hogy a 3D-s munkálatok miatt csúszik a Star Trek 2 – ha egyáltalán csúszik. Stúdióberkekből kiszivárgott ugyanis, hogy a tervezett 2012. június 29-ei bemutató helyett csak jövő karácsonykor kerül a mozikba a következő opusz, mivel a projekt még mindig korai fázisban van. – Egyrészt igyekszünk tartani a nyári dátumot, talán még be tudjuk hozni a lemaradást, és csak akkor csúszunk, ha biztos, hogy e nélkül nem tudjuk hozni a megfelelő színvonalat – mondja Abrams. – Másrészt az öltönyös emberek még nem telefonáltak, hogy 3D-s filmet akarnak, és ha tisztán rajtam múlik, marad a hagyományos formátum.

            A 3D-s formátum lehetősége azért merült fel a Strar Trek 2-vel kapcsolatban, mert a szuperprodukciókat érdemes ilyen változatban is kihozni, hiszen a magasabb jegyárakkal jóval nagyobb bevételt lehet elérni. Ugyanakkor számos hollywoodi rendező ódzkodik a 3D-től, mert arra sarkallja a stúdiókat, hogy fölöslegesen hatásvadász jeleneteket erőltessenek a filmekbe.

Örömmel szállt ki Megan Fox a Transformersből

Nagy meglepetést keltett tavaly, hogy Michael Bay rendező kirakta Megan Foxot a harmadik Transformers-filmből, és helyette kedvenc fehérnemű-modelljére, Rosie Huntington Whiteley-ra bízta a női főszerepet. Nyílt titok volt, hogy Bay és a színésznő utálják egymást, és mindenki ennek tudta be a hirtelen cserét is. A Transformers-filmek férfi főszereplője, Shia LaBeouf most azonban árnyalja a képet: szerinte Fox örült, hogy harmadszorra már nem kell menekülnie a robotok elől.

            – Megannek borzasztóan kellemetlen volt az a stílus, ahogyan Michael a nőket megközelíti – magyarázza LaBeouf legújabb interjújában. – Michael 16 éves kamaszoknak készít nyári kasszasikereket, tehát a filmjeiben két robbanás között dögös csajok vonaglanak nedves trikóban. Megan viszont más imázst szeretett volna építeni magának, ezért nem fogott padlót, amikor közölték vele, hogy fel is út, le is út, hanem még örült is.

            LaBeouf szerint az új női főszereplő számára sokkal kevésbé kényelmetlen a Bay által rábízott feladat. – Rosie 16 éves kora óta modell, tudja, hogy ő a vágy titokzatos tárgya, ráadásul a Victoria’s Secret arcaként megszokta Michael stílusát, hiszen rengeteget dolgoztak már együtt. Az sem újdonság számára, hogy a forgatáson nem művészkedünk, hanem azonnal végrehajtjuk, amit a főnök parancsol – Megan sosem tudott kibékülni ezzel a munkamódszerrel.

            (Transformers: The Dark of the Moon – hazai bemutató: 2011. júnus 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *