1

Heti néznivaló

Négy filmet kapunk ezen a héten, lesz itt egy animációs film, egy dráma-vígjáték, francia-olasz dráma és Roland Emmerich is megmutatja, hogy még mindig képes elpusztítani a világot. Úgy tűnik, hogy végre valami friss alkotást is be tudott hozni a közeli mozi, erre ma el fogok menni.

0dx

Don Quijote szamarancsa (Donkey Xote): Cervantes művét ezúttal az olaszok dolgozták fel animációs kaland-vígjáték formájában, ebben a szamár meséli el a történetet. Don Quijote az Éj Hercegével szeretne megküzdeni, hogy elnyerje szerelme kezét, a szamár pedig paripa akar lenni. Jose Pozo rendezte a produkciót, akinek ez a második ilyen munkája a El Cid – A legenda után.Tiszta napfény (Sunshine Cleaning): Rose (Amy Adams) nem igazán tud megélni takarítói melóból, ezért elhatározza, hogy bűnügyek színhelyeinek a tisztítására fog specializálódni, ebben pedig húga (Emily Blunt) is a segítségére van). 75 százalék az átlaga a Rotten Tomatoes oldalon. A Quad City Times azt írja, hogy átlagos emberek próbálják kihozni magukból a legjobbat és ez teszi a felnőtt közönség számára élvezhetővé a mozit. A Daily Mirrorban pedig az olvasható, hogy a film fájdalmasan átlagos, azonban megérdemelne egy díjat a középszerűségéért, míg a Kansas City Star kritikusa úgy fogalmaz, hogy vannak problémák a film körül, de Amy Adams és Emily Blunt csodás alakítást nyújt. Erről a filmről itt írtam korábban.Próféa (Un Prophete): Malik El Djebena-t hat év börtönbüntetésre ítélik. Amikor a 19 éves, írni és olvasni nem tudó fiatalember a börtönbe érkezik, elesettebbnek és kiszolgáltatottabbnak tűnik, mint a többi elítélt. A korzikai maffia feje, aki a börtönt is uralja, kisebb feladatok elvégzésével bízza meg, tanítani kezdi, és a bizalmasává fogadja. Ám Malik bátor és gyorsan tanul, önálló terveket sző. Cannes-ban megkapta a Zsűri nagydíját és Arany Pálmára jelölték, Tahar Rahim-ot a főszereplőt pedig Európai Filmdíjra jelölték. A rendező korábban a ki a Halálos szívdobbanás-t és A számat figyeld produkciókat tette le az asztalra.

2012: Roland Emmerich visszatért a katasztrófafilmekhez, John Cusack és Amanda Peet próbál menekülni a összeomló világ elől, Danny Glover, Woody Harrelson, Chiwetel Ejiofor is feltűnik az alkotásban. A Rotten Tomatoes oldalán eddig 37 % az átlaga. Emmerich minden elképzelhetőt feldobott a vászonra, csak hogy az anyatermészet elpusztítsa azt -írja a Boxoffice Magazine. A Sunday Mailben pedig ez áll: A film egy katasztrófa… lenne, ha nem esne bele az annyira rossz, hogy az már jó kategóriába.

 

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *