22

H.R. Giger Batmobile-ja

1994-ben az Alien látványtervezőjét, HR Gigert kérték fel arra, hogy készítse el Batman új “autóját”, amit a Mindörökké Batmanben láthattunk volna. Giger eleget is tett a kérésnek, egy egyedi X alakú dizájnnal rukkolt elő, behúzható szárnyakkal és mind a 4 oldalon fegyverzet lett volna, biztosak lehetünk benne, hogy egyéb “finomságokkal” is meg lett volna spékelve. A film rendezője, Joel Schumacher elvetette a tervezetet és egy teljesen más kinézetű Batmobile-ba ülhetett bele Val Kilmer.

Szóval ez volt látható a Mindörökké Batmanben.

És így nézett volna ki a H.R. Giger által tervezett modell.

22 komment

 1. Szerintem a megvalósult dizájn jó lett volna, ha 1. jó a film, 2. nem gagyi anyagokból építik meg (amikor kanyarodott a kocsi, akkor utána ingott az uszonya).

 2. engem pedig egy alien es egy egzotikus pok beteg frigyenek eredmenyere kenyszerit asszocialni, ha mondhatom ezt es igy. De Gigernek ettol fuggetlenul minden tiszteletem.

 3. @Alex Mahone: szerintem is.
  Az Aliennel nagyot alkotott, de ez a batmobil inkább X-men, mint Batman.
  Nem mintha a felső tetszene, az meg 1:1-ben is olyan ‘made in China’ érzetű.

  Akkor már inkább a Michael Keaton által vezetett batmobil.

 4. Mindkettő gagyi. Az első két Batman epizód Batmobilja volt talán a leglátványosabb és legjobban eltalált. A Batman:Begin és Dark Knight Fleája ütősen néz ki, de nem “klasszikus” Batmobile.

 5. Én jártam Giger múzeumban Svájcban, de fura mód ezt a “Batmobile”-t nem láttam kiállítva. Viszont amit láttam az maradandó élmény volt.

  Gigert zseniális művésznek tartom.

 6. Ami a flmben volt az hipergagyi volt, főleg a burton filmek után. A szárnyai fityegtek, villogott mint egy kínai műkarácsonyfa, de illett a filmhez, ami hiperszar volt.

  gigeré király lett volma, de ez inkább a dark knight stílus, nem a neon.

 7. Nemkem tetszik Giger modellje, de nem passzolt volna a Schumacher amúgy überszar filmjébe. Giger filmjét valami beteg állatnak kellett volna megrendezni, és akkor jó lett volna.

 8. hmm tökre megijedtem, elöször azt hittem GigEr tervezte a fenti járgányt 😀 mivel kedvenc festőmről van szó, igen csak a szívemhez kaptam, mondom nem ez nem létezik, hogy ő csinálta ezt a rémséges szutykot, aztán megnyugodtam, hogy nem 🙂 de.. igaz ami igaz a saját tervével egy kicsit elvetette a súlykot úgy érzem 😀 bár ez csak egy apró skicc, szal szerintem volt még vagy 100 ötlete a kocsira, a 3D modellt meg nem valószínű, hogy Giger csinálta.

 9. és jah a Keaton féle BatMobile A BATMOBILE számomra 🙂 mert a Batman : The animated series’-ben is ehez hasonlatos járgány volt. bár a rajzfilmes még a filmbeninél is jobban nézett ki.

 10. Én elfogadom a dizájnban laikusok alanyi kritikai jogát is – de aki nem látja, hogy a két dolog közt óvoda vs. egyetem nagyságrendű minőségi különbség van, at nem tudom kritikusként komolyan venni…

 11. @félemelet: miért is? hiába az egyetem, ha egyszer hulladéknak néz ki. egyetem is lehet szar 🙂

  egyébként egyik sem tetszik, de a többi hozzászólást olvasva nem bennem van a hiba 😀

 12. @freakin’:
  vélhetően félreértetted az analógiámat, ami pusztán két merőben különböző dimenzió összevetését szolgálta, nem pedig egy-egy kritikán aluli egyetemről való vitaindítóként funkcionált… 😀

  Felteszem, ha át szeretnéd rittyenteni a lakásodat, és ehhez szakmai segítséget is igénybe akarsz venni, akkor nem a Katica Óvódába térsz be lakberendezőt keresni, hanem szétnézel a diplomás piacon… 🙂

 13. bocs a duplaposztért, meg hogy összevissza offolok, de előbb elfelejtettem írni. értettem, mit akartál mondani, lehet rosszul fogalmaztam meg a válaszom. egyetem meg óvoda (mint dimenzió összevetése), maradjunk ennél. hiába a magasabb szint, amit Giger művel (egyetem), ha egy kolompár gézuka (óvoda) is meg tudja csinálni ugyanazt, vagy jobbat (és ez teljesen független attól, hogy valaki melyik szinten áll)

  így gondoltam már előbb is, remélem most valamivel érthetőbben fogalmaztam (kicsit gyorsabban jár az agyam, mint a kezem) 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *