1

The Onion Movie (2004)

Az Onion Movie-t sem könnyen jutott el a közönség elé. A Fox Searchlightnál volt a lehetőség, de a a bemutatót eltolták párszor és a tesztközönség is fanyalgott a filmen, ezért inkább úgy döntött mégse kell neki a produkció. A rendezők Todd Kuntz és Mike Maguire pedig foghatták az alkotásukat és kopogtathattak vele másutt. A New Regency érdeklődött a film iránt 2006-ban, a stúdió egy órát szeretett volna megtartani a leforgatott anyagból és néhány más dologgal is kiegészítette volna, no és az eredeti stábbal szerettek volna dolgozni. Aztán az Onion Movie hányódott egy darabig, mire végre elhatározták, hogy ebből „csak dvd-n” kategória lesz. Az előzetesét felrakták a Hitman és az Avp:R kiadására is, végül 2008. június 3.-án megjelent dvd-n.

Az Onion Movie paródia, kifigurázza a rendszert, az embereket, mindenkinek jut egy pici, a terroristáknak, az USÁ-nak, sajátos megoldást talál ki a börtönök túlzsúfoltságára, Bill Gates is megkapja a magáét, sőt Britney Spears sem maradhat ki, a Hit Me Baby One More Time-ból Oh, yeah I Down On My Knees lett (Letérdelek), de akad még más átköltött dal is, pl. a Take Me From Behind (azaz Rakj meg hátulról:)) és a négerek is szóba kerülnek. Steven Seagalról pedig kiderül, hogy van humorérzéke is, ő maga a Cockpuncher, aki végeredményben Amerika megmentője.

A film nem is film, inkább csak különböző összevágott jelenetekből áll, amelyek között ál-híradós részeket láthatunk, legtöbbször nem megy el az undorító kategóriába, de akad néhány ilyen rész is benne. Összességében fárasztó, de mulatságos az egész, ha másért nem hát Seagal-ért érdemes megtekinteni. Azért nem kell nagy agynak lenni ahhoz, hogy miért nem merték a moziba bemutatni az Onion Movie-t. Az amcsi közönség vagy messzire elkerülte volna vagy pedig köpködött volna rá bő nyállal, nem hiába van benne a hagyma a címében.

Ajánlónak először nézzétek meg ezt a Seagal-os videót:

 

Ez pedig itt a trailer

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *