0

Alvin és a mókusok (Alvin and the Chipmunks)

Alvin és a mókusok 1995-ben alakult és ekkor is jelent meg az első albumuk.No de nem a zenekarról lesz itt szó, hanem a Ross Bagdasarian kitalált állatkákról. A tévében rajzfilmsorozat formájában futott az énekelni tudó mókusok kalandjai, az idő pedig elérkezett mikoron valaki fantáziát (és pénzt) látott a sorozat filmre vitelében.

Megismerhetjük a kezdeteket, azaz hogyan is kerültek a mókusok az emberek világába. Dave (Jason Lee) egy éppen alkotói válságban vergődő zenész, kinek legutóbbi alkotása a kukában kötött ki. Hozzá kerülnek a beszélni és énekelni tudó mókusok, szám szerint hárman, Alvin, Theodore és Simon. Dave életét az apró állat felforgatják, szó szerint. A lakása katasztrófa sújtott övezethez hasonlít Alvinék közreműködésének köszönhetően. De nem csak díbolni tudnak őkelmék, hanem segítenek kilábalni a szerencsétlen Dave-nek az ötlethiányból, aki a kezdeti sokk után megkedveli Alvinékat. Összeáll a nagy csapat, kezdődhet a tánc.

A mókusokat CGI-vel keltették életre, a rendezést is olyan emberre bízták, aki már gyakorlott az ilyesmiben. Tim Hillnek „köszönhetjük” a Garfield 2 filmet, így aki azt látta, már tudja mire számíthat.

A színészek unottan, élettelenül játszanak. Jason Lee-n ez különösen meglátszik, mintha nem is akarná elhinni mibe keveredett. A zenei betétek hozhatnának fellendülést, de miközben ezekre nyomták a mókucik felszabadult pár régi emlék. Az eredeti mesében mintha jobb muzsikák szóltak volna?!

Azt várná a szimpla mezei mozinéző, hogy a régi rajzfilm hangulatát visszaadják, halljon jó kis beszólásokat Alvinéktól, úgy énekeljenek, hogy a film után legyen kedve bugizni az embernek. Sajnos az alkotóknak csak a három pulcsit viselő, énekelni tudó, héliumos hangon dumáló mókus jött át, semmi erőlködés a film jobbá tételére nem tapasztalható, ötlethiányban szenvedtek ők is. No és akkor most mi jön? Chip és Dale CGI mozi?

Értékelés. 30 %

Előállítási költség: 60 millió $

Amerikai bevétel: 213 M $

Eddigi összbevétel: 343,8 M $

imdb: 5.7

rottentomatoes: 25 %

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *