0

World Trade Center (2006) – kritika

Az unalom romjai alatt.
2006wtc
Szeptember 11, volt baj, nem kicsi. World Trade Centerbe csapódott két repülőgép, amelyek aztán össze is omlottak. Oliver Stone nyúlt a témához, régebben még tudott jó filmeket gyártani, de a legutóbbi Nagy Sándor enyhén is szólva pocsék volt. És ez az alkotása, ha genyó akarnék lenni, azt mondanám, hogy unalmas és felesleges, no meg rossz. Na jó. Ez a film rossz!

World Trade Center
Mikor becsapódnak a gépek a helyszínre küldik a rendőrséget, tűzoltókat, meg minden ehhez hasonló csapatot. A történet két főszereplője John McLoughlin (Nicolas Cage) és William Jimeno (Michael Pena) is ott nyomul a tornyokban, a későbbiek folyamán a tornyok romjai alatt, a romok meg rajtuk. Szenvednek, ahogy mi is. Az unalomtól. Beszélnek, kitartanak, néha képzelegnek. No és még Jézus is megjelenik frissítő ásványvízzel. Közben meg azért még ráadásként flashback-elnek is. Mint láthatjuk egyszerű emberek ezek, szép, nagy érzelmekkel. Csodás.  No és nem jön se Schwarzenegger, se Stallone, hogy egymaga arrébb pakolja a törmeléket.

A hazafiasság is megvan, mert az kell. Komor tengerészgyalogos is akad, aki a film végén közli, hogy elmegy bosszút állni. Éljen.

De azért a vége happy end, nehogymá’ meghaljon a nagy Nic Cage , aki (velünk együtt) szenvedett több, mint két órát.

De marad kérdés a végére. Mi történt Oliver Stone-nal? Jó filmeket alkotott anno, aztán a Nagy Sándor még nagyobb buktája után csinál egy patrióta filmet. És az összeesküvés elméletek? Öregszik biztos. Szomorú.

Ez a film jobb is lehetett volna, az első 20 perc még okés, de utána már…

Értékelés: 11 %


Büdzsé: 65 M $

Amerikai bevétel: 70 M  $

Összbevétel:  163 m $

Szereplők:Nicolas Cage (John McLoughlin) Michael Pena (Will Jimeno) Jay Hernandez (Dominick Pezzulo) Maggie Gyllenhaal (Allison Jimeno) Maria Bello (Donna McLoughlin) Stephen Dorff (Scott Strauss) Jude Ciccolella (Fields nyomozó)

 
Rendező:Oliver Stone

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *