3

Bazi nagy film (Epic movie) – kritika


Kezdetnek megemlíteném, hogy az imdb-n a 60. legrosszabb filmként tartják számon

A paródiafilmek mostanában kimerülnek abba, hogy néhány ismert filmet ültetnek át a készítők által nevetségesnek tartott közegbe. Az áldozatul esett filmek mennyisége számos, néhány ötletesebbre is sikeredett, de a néző az idő múlásával egyre jobban lesz rezignáltabb. Visszasírja a Csupasz pisztolyt, amikor még tudtak igényes paródiát csinálni ráadásul úgy, hogy az egész film élvezetes volt és minden képkockáján lehetett mosolyogni vagy netán nevetni. Ja, meg Leslie Nielsen-en akkor is vigyorog az ember, ha épp komoly arcot vág.

2007-epic1

Na szóval a történet… az nulla. Az egész film arra volt jó, hogy egy kifigurázandó filmből csöppenjünk a másikba. Adott négy árva, akik minő meglepetés, de találkoznak. Mindegyik talál egy arany jegyet, amivel egy ismert csokigyárba tudnak belépni , de előtte még ki kell figurázni néhány filmet, ugye, csak ezután kerülhetnek a csokigyárba, onnan pedig Narniába. Hatást fokozandó Jack Sparrow kapitány is feltűnik, de akkor már hadd említsem meg a részeg Mel Gibson vagy a Borat figurát.

A legnagyobb baj, hogy fárasztó, mert néhány jelenet apró mosolyt képes ráfaragni az arcunkra,pl Samuel L Jackson–t parodizáló ürgén a Kígyók a fedélzetenből vagy akár a mutánsiskola Rozsomákos hülyeségen,  de egy idő után elmerülünk a sok idiótaságban és az agyunk síkoltozva , dörömbölve szabadulna z fejünkből.

Jó lett volna ez, darabokban  a tévében a Szeszélyes évszakok vagy a Gálvölgyi show néhány percében.

Vajon meddig folytatódik ez a féle humor? Úgy néz ki sokáig. Olcsóság az egész. a nép egy része elmegy rá és korrekt vagy éppen nagy sikert csinál a filmből, mivel nem kerül sokba. Csak a néző kerül sokkba.

Lassan rimánkodhatnánk a következő Csupasz pisztoly folytatásért.

Értékelés: 20 %

szereplő(k):
Kal Penn (Edward)
Jayma Mays (Lucy)
Faune A. Chambers (Susan)
Adam Campbell (Peter)
Jennifer Coolidge (White Bitch)
Crispin Glover (Willy)
Tony Cox (Bink)
Darrell Hammond (Jack Swallows kapitány)
Jareb Dauplaise (Nacho Libre)

rendező: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
2007-epic2

3 komment

  1. Hat igen, szanalmas, hogy ezek az uj parodiak mar nem szolnak semmirol, nincs tortenet, csak vagy 10 filmbol kikapnak 1-1 jelenetet. Ha mari lyen parodia, es jelenetek, akkor ajanlom a ROBOT CHICKEN cimu animacios sorozatot, aminek a masodik evadahoz mar felirat is elerheto. Nem mintha kellene hozza felirat 😀

    Az egyik kedvenc robot chicken jelenetem:

    youtube.com/watch?v=g9pw7-yPVV8 (akar egy postba/ajanloba is kiteheted mert oriasi!) 😀

  2. Nem rossz felfogás de nem is a legjobb ezek a filmek már nem azt a szokványos nézőt akarják megfogni akinek annyiból áll a világ h. dolgozik + alszik, és különben is ettől a testvérpártól csak ilyenfalyta filmeket várjunk el ne pedig a csupasz pisztolyt ugyanis ez már egy új nemzedék és egy új stílus ezért ne leszóljuk hanem inkább éljük bele magonkat úgy mint az előző 4 részbe is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *