0

Arthur és a villangók (Arthur et les Minimoys)

 

Luc Besson azt mondta anno, hogy ő összesen 10 filmet rendez, többet ne várjon tőle senki. Nem is nagyon kapkodta el a dolgot, de ez azonban abban nem akadályozta meg, hogy évente 7-8 filmhez producerként adja a nevét, amik többsége rosszabb vagy nézhető akciófilm.

Egy általa írt mesekönyvvel, Az Arthur és a Villangókkal tért vissza a rendezői székbe és ezzel együtt a tizedik rendezésébe vágta fejszéjét.

Arthurnak fantáziája határtalan, nagy figyelemmel hallgatja nagymamája meséit esténként , szabadidejében pedig a nagypapa hátrahagyott holmijait böngészi. Sajnos azonban az adósságok miatt hamarosan fel kell mutatni valami összeget, mert ha nem akkor adios ház, kert. Arthur azonban hátrahagyott jelekre bukkan , amiknek segítségével különs világra bukkan , mesés lényekkel tele. De ha már odakerült nem ül ölbe tett kézzel, hanem segít a gonosz ellen , mellesleg pedig kutat a kincs után, amivel kifizetheik az adósságokat.

Luc Besson rendezési nagyrészt nem okoztak csalódást, az is kiderült már, hogy hatalmas fantáziával rendelkezik, így a nézőnek nincs más dolga csak hátradőlni és élvezni a show-t. Igaz, ami igaz láttunk már ilyet, lecsökkent méretű emberke rohangál a kertben, ahol különös lényekkel találkozik, tavaly pl a Hangya boy, vagy gondoljunk a Drágám, a kölykök összementek alkotásra.  

Besson mester azt is elmondta, hogy ha sikeres lesz, akkor szívesen folytatja a művét, ez még belefér Neki. Akkor javasolnám az Ötödik elem-et, szívesen elnézném annak folytatását is.

90 %

Hangok: Penny Balfour (Arthur anyja ) David Bowie (Maltazard /hang/ ) Ron Crawford (Archibald ) Snoop Dogg (Max /hang/ ) Mia Farrow (Arthur nagyanyja ) Freddie Highmore (Arthur ) Toinette Laquière (Selenia hercegnő)

Rendező:Luc Besson

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *