1

Box Office: Villám McQueen élre tör

verdakÉszak-Amerikai box office
Nem tartozik a Pixar legjobb animációi közé a Verdák (Cars), legalábbis az első részt eléggé sok negatív kritika érte a cég átlagos műveihez képest, a másodiknál pedig még több volt a fanyalgó. De akkor miért is vágtak bele a harmadik felvonásba? A válasz: 10 milliárd dollár. Ez nem a mozis bevétel, hanem a franchise-hoz kapcsolt termékek kiskereskedelmi forgalomban kitermelt összege. Villám McQueen bögrék és táskák, Matuka kulcstartók és füzetek, lehetne sorolni. Szóval az animáció gyakorlatilag arra kell, hogy még több tárgyat el lehessen adni, ráadásul itt vannak az újabb karakterek. Nem is ragoznám. A lényeg, hogy eleve várható volt, hogy a Verdák 3 (Cars 3) korrekt eredményt fog produkálni és 200 millió körüli bevétel várható Észak-Amerikában.

Demetrius Shipp Jr. stars in ALL EYEZ ON ME Photo: Quantrell Colbert

A hétvége legnagyobb meglepetése az All Eyez on Me életrajzi film, amelytől sokkal kevesebbet vártak. Eleve nehézkesen készült el, rendezők jöttek és mentek, John Singleton ki is jelentette, hogy az alkotók nem tiszteletteljesen közelítenek Tupac Shakurhoz. Akadtak jogi zűrök is, illetve eléggé nehézkesen akart beindult a projekt szekere. A Morgan Creeknek 2016 elején vissza kellett volna adnia a jogokat, de az utolsó pillanatban, 2015 decemberének a közepén sikerült elindítani a forgatást. Ugyan a közösségi médiában összesen 100 millióan látták az előzetest – ami egy átlagos dráma duplája – mégsem látszott, hogy nagyobb eredmény van kialakulóban. Hozzá kell tenni, hogy a Straight Outta Compton rendezője, F. Gary Gray, Floyd Mayweather bokszlegenda, Chance the Rapper, Sean Combs, The Game 2 Chains és Tupac egykori menedzsere, Atron Gregory is éltette a filmet.

roughnightkepEgy biztos, ez nem Scarlett Johansson éve lesz. Habár a színésznő korábban sikerre vitt egy-két filmet, de a Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell) csúnya bukta lett és a Csajok hajnalig (Rough Night) vígjáték sem fog pénzügyileg szép összképet mutatni. A probléma abban keresendő, hogy a közönség nem értette, hogy mi abban a poénos, ha egy ember meghal. Márpedig a történet során a lánybúcsú résztvevő véletlenül kicsinálják a chippendale srácot. A másik gond, hogy a nők inkább a Wonder Womant részesítik előnyben, ha – úgymond – csajos filmet akarnak látni. És még ott volt a 47 Meters Down túlélő-cápás thriller-dráma is, ami talán sokkal izgalmasabb lehet számukra. A Dimension DVD-n szándékozta kiadni a filmet, de a jogok időközben az Entertainment Studioshoz kerültek, ahol bátran műsorra tűzték a Mandy Moore és Claire Holt főszereplésével készült alkotást. Senki nem gondolta volna, hogy a Johanssont lenyomja a 47 Meters Down.

A Jurassic World rendezője, Colin Trevorrow is képviseltette magát a hétvégén egy újabb művelt. A The Book of Henry-t 579 helyen adták, bíztak egy egészen korrekt vászonátlagban. Ám a kritika helybenhagyta a drámát és csak 1.4 millió dollárt préselt ki magából.

Régebben bemutatott filmek: Wonder Woman továbbra is helytáll, következő hétvégén lehagyhatja az Acélember (Man of Steel) 291 millióját és biztosnak tűnik, hogy a Batman Superman ellen (Batman v Superman) 330 millióját is lehagyja.

Talán a vakáció miatt csökkent kedvező ütemben a Salazar bosszúja (Dead Men Tell No Tales) bevétele? 21 %-ot esett, így áthaladt a 150 millión. Sokan biztosra vették, hogy A múmia (The Mummy)– amelynek gyenge szereplését rákenték Tom Cruisre – 60 % feletti negatív változást fog felmutatni, meglepő módon, de jobban teljesített.

Amerikai hétvégi top 10 becsült eredmény, az adatok a boxofficemojo-ról vannak.

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

Verdák 3

53.5

53.5

175

Wonder Woman

40.77

274.6

– 30.3

149

All Eyez on Me

27.05

27.05

40

A múmia

13.91

56.52

– 56.1

125

47 Meters Down

11.50

11.50

10

Karib-tenger kalózai 5

8.45

150.06

– 21.0

230

Csajok éjszakája

8.04

8.04

20

Alsógatyás kapitány

7.35

57.96

– 39.7

38

Galaxis őrzői 2

4.98

374.85

– 21.1

200

It Comes At Night

2.61

11.13

– 56.3

2.4

Egy komment

  1. Véleményem szerint ha Csodanő így folytatja, még a 400 millió is meglehet neki hazai földön, ami azért elég combos eredmény lenne! 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *