1

InterCom hírlevél

0intercom

Jackman farkasbőrben (16)

Hugh Jackman egyforma farkaséhséggel veti bele magát a legkülönfélébb szerepek eljátszásába: nemcsak filmen, hanem a Broadway színpadán, prózában és dalolva vagy akár az Oscar-átadás műsorvezetőjeként is a tökéletesre törekszik. Mégsem egyforma neki minden szerep:

– A Farkas minden szerepem közül a legfontosabb nekem – jelentette ki határozottan az ausztrál színész a Farkas (Wolverine, hazai bemutató: július 25.) bemutatója előtt New Yorkban. Biztosan azért is kötik hozzá rendkívüli érzelmek, mert az adamantium karmú, minden sebesülésből azonnal felgyógyuló mutáns tette őt világhíressé: még senki nem játszotta el ugyanazt a szuperhőst ennyiszer. E film kedvéért ő hatodszor bújt a mogorva mutáns gúnyájába.

– Sok mindent eljátszottam már, és remélhetőleg még sok mindent fogok – mondta Jackman. – De tudom, a Farkas a pályám alapja. Ezzel indult a karrierem, ez lesz az, ami miatt emlékezni fognak rám. És én is emiatt fogok mindig szeretettel gondolni a színészkedésre. Farkas őrült dolgokat tett számomra lehetővé.

A lelkesedésbe az új akció/fantasy rendezője, James Mangold is csatlakozott színészéhez. Kijelentette, hogy ha legalább akkora kreatív szabadságot kap, mint a mostani Farkas-film készítésekor, akkor szívesen dolgozna a folytatáson.

IC Press

Az igazi aprajafalva (6)

Két évvel ezelőtt egy alig 250 fős andalúziai falucska világhírű lett: Júzcar lakói a Hupikék törpikék bemutatója előtt hupikékre festették hagyományosan vakító fehér házaikat. A Sony Pictures természetesen megígérte, hogy a csöpp kék képregény-figurákat mozisztárrá emelő bemutató után visszaállítják az eredeti állapotot. Ám a helybeliek másképp gondolták. Egy helyi népszavazáson úgy döntöttek, hogy kékek maradnak: beleértve a templomot és a községházát is.

Egyrészt azért, mert szeretik a törpöket, másrészt azért, mert az elmúlt két évben a világ törprajongóinak zarándokhelyévé váltak: két év alatt több mint 210 ezer turista érkezett az addig elhagyott, diófaligetekkel körülvett csendes kis helyre. Úgy tűnik, megéri tartósan kéknek lenni.

Július 28-án a világ 150 városában egyszerre zajló Hupikék törpikék 2. (The Smurfs 2., hazai bemutató: augusztus 1.) gálapremiere előtt egyetlen egyszer vetítették le nyilvánosan az új, még vidámabb, még látványosabb törpkalandot: Júzcarban. A vetítésen nemcsak a helybeliek voltak ott, hanem a Barca sztárja, Andres Iniesta és a nála egy fejjel magasabb spanyol szépségkirálynő Eva Gonzalez is megjelent. Ők nemcsak új, Hupikék törpikék 2.-pólóikat akarták megmutatni a világnak, hanem a WWF a környékbeli működését, az erdőtüzek után maradó károk hatását enyhítő munkáját is népszerűsítették. A jó törp ahol tud, segít.

IC Press

0eg

Az 1D 3D-ben

A One Direction (rajongóinak csak 1D) mindent akar. És mindent el is ér. Legújabb klipjük, mely a Best Song Ever című dalhoz készült, bemutatója napján rekordot döntött: 24 órán belül majdnem 11 millióan nézték meg a neten. A különleges teljesítményt az öt srác egy másik nagy eredmény nyomán érte el: a világ legnépszerűbb fiúbandájának egy évéről és turnéjáról szóló 3D film, a One Direction: This is Us (vagyis: 1D3D, hazai bemutató: szeptember 5.) előzetesét is meghökkentően sokan töltötték le: egy hét alatt 6.8 millióan – természetesen ez is rekord.

A klip gyors sikerének nyilván az is az oka, hogy a filmből is tartalmaz jó pár snittet, a srácok pedig a vicces kedvű sminkesek segítségével eljátsszák benne mindazt, amivel a forgatás során találkoztak: nagyszájú producert – akit mellesleg Tom Cruise már kultikussá vált figurája, a Trópusi viharban megismert Les Grossman ihletett -, össze-vissza beszélő marketingest, kacér titkárnőt és rózsaszín mackóruhás koreográfust. Hogy végül a Hollywood-felirat helyére a saját plakátjukat akasszák, és ráfessék a film címét: This is Us – vagyis: Ezek vagyunk mi!

IC Press

Batman is szuper lesz

A hősök összefognak. Zack Snyder rendező – aki az azóta legendássá vált 300-zal kezdte, legújabb műve, Az acélember (Man of Steel, a mozikban) pedig már több mint 630 millió dolláros bevételnél tart – különleges bejelentést tett a hétvégén a San Diegoban rendezett Comic-Con fesztiválon: a hatalmas siker után természetesen következő folytatásban Superman meghökkentő társat kap: Batmant! A képregény- és filmtörténet két legnagyobb hősének közös kalandjában természetesen visszatér a most sztárrá vált Henry Cavill és vele jönnek mostani partnerei: Amy Adams, Laurence Fishburne valamint Diane Lane. Hogy a denevért ki alakítja majd, azt egyelőre a titokzatos hőshöz méltó homály fedi.

A forgatókönyv alapjait a rendező David S. Goyer-rel, A sötét lovag-trilógia és Az acélember szerzőjével hozza össze, és Goyer írja majd a forgatókönyvet is. Christopher Nolan, A sötét lovag-filmek rendezője ezúttal executive producerként működik közre.

A film hatalmas költségvetéssel készül, a gondos előkészítő munka után a forgatás jövőre kezdődhet, a bemutatót pedig 2015 nyarára tervezik.

IC Press

Egy komment

  1. Ma nézem meg a Wolverine-t! 🙂 Nagyon várom már!!!!! Hugh Jackman pedig egyszerűen telitalálat volt a szerepre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *