4

Charlie Kaufman írhatná Az ötös számú vágóhíd forgatókönyvet…csak pénz kéne

Guillermo del Toro régebben az Universalnál próbálkozott Kurt Vonnegut regényének, Az ötös számú vágóhíd megfilmesítésével. Ám kemény dió volt a fejesekkel való egyezkedés, hiszen Az őrület hegyein projekttel sem voltak kibékülve. A rendező nemrég a Daily Telegraphank beszélt arról, hogy Charlie Kaufmannak remek ötlete van, hogy miképp lehetne megvalósítani az alkotást. Csak egy probléma van: Kaufman túl drága.

“Charlie és én úgy másfél órán keresztül beszélgettünk és vázolta hogyan tudnánk vászonra vinni a lehető legjobb módon a könyvet. Kedveltem azt az ötletet, hogy a tralfamadoriak kiesnek az időből, így minden történés ugyanabban a pillanatban lejátszódhat. És én pontosan ezt akarom. Csak éppen most a 22-es csapdájáról beszélünk. A stúdió azt szeretné, hogy ez legyen a következő filmem, de nem bólinthatok rá, hisz nincs forgatókönyv. Charlie Kaufman pedig nem olcsó. ” – mondta del Toro. Szóval az Universal nem hajlandó nagyobb summát kifizetni neki. Szégyen.

A regény megszületéséről és tartalmáról a wikipedián olvashatsz bővebben.

4 komment

  1. Kíváncsi lennék Drezda porig bombázását hogy oldják meg, kicsit forró a téma az egykori szövetségesekre nézve.

  2. Kedvenc íróm legjobb könyvéből Del Toro és Kaufman csinál filmet?
    OOOOOOOOHHHHH YEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAHHHH!!!!!!!!!! 😀 😀 😀

  3. szeretem ezt a könyvet, de nagyjátékfilmet nem biztos, hogy lehet belőle csinálni. Inkább olyat ahol a narráció erős, fontos, valami dokufilmet vagy ilyesmit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *