8

Box Office: Sötét hétvége Ryan Reynolds számára

CONJOURINGÉszak-Amerikai box office
Új bemutatók

A hétvégén San Diego és a képregényfilmek álltak a figyelem középpontjában, a képregényrajongók a Comic Conon nyüzsögtek. Elképzelhető, hogy e miatt teljesített alul a Red 2 és a R.I.P.D. képregényfilm? Egy biztos, Ryan Reynolds örökre megjegyzi ezt a hétvégét, hiszen két, a nevével fémjelzett produkció is elhasalt a kasszáknál.

Első helyen nyitott a The Conjuring, amelyet a horrorokban utazó James Wan dirigált. Úgy látszik, hogy a siker megérdemelt, hiszen a műfajhoz képest szokatlan módon a kritikusok többsége pozitívan értékelt, a Rotten Tomatoes-on 85 %-on áll. De ha rátekintünk az imdb-re ott 8,1-es átlaggal találjuk szembe magunkat. A 41,5 millió dolláros bevétel tehát megérdemelt, ráadásul ha a Z világháborút nem számítjuk nem volt horror a közelmúltban és jó ideig nem is lesz.

A Turbo időzítése viszont egyszerűen csúnyán el lett baltázva. Persze érthető, hogy a nyári időszakra akarták bemutatni a nagy sebességgel repesztő csiga kalandját, na de pont a Szörny egyetem és a Gru 2 után? A Pixar és az Universal műveire csak úgy özönlött a nép. Nem segített az sem, hogy a He’s fast, they’re furious plakátszöveggel a Halálos iramban filmekre próbáltak célozni. A Reynolds hangján megszólaló csiga szerdán startolt el, 5,5 millió dollárt hozott az első napon. A hétvégén 21,5 millió dollárt folyt be a kasszákba, öt nap alatt valamivel több, mint 30 milliót hozott a Turbo. Talán a következő hetekben még erősíthetne, de a Gru folytatása még mindig nem tombolta ki teljesen magát, szóval a DreamWorksnek és forgalmazó partnerének, a Foxnak fel kell készülnie egy buktára.

3 évvel ezelőtt a Red képregényfilm 21,7 millió dolláros kezdés után 90 millióig suhant el, összbevétele 199 millióra rúgott. A könnyed akció-vígjáték folytatása megkapta a zöld utat, Bruce Willis pedig ismét bevállalta a főszerepet. Nem is nagyon volt választása, hiszen a bukták tengerében végre akadt valamiféle kapaszkodó, ami miatt nem süllyedt el a víz alá. A 18,5 millió dollár némileg kevesebb, mint az előző felvonás, de mivel akció-vígjáték nem érkezik a következő hetekben, így van esély arra, hogy szép eredményt érjen el.

A.R.I.P.D. – Szellemzsaruk szórakoztató Men in Black pótléknak/koppintásnak látszott az első pillanattól kezdve. Kellett volna, hogy nagy számokkal indítsa pályafutását, hiszen 130 millió dollárból hozták tető alá, bár a Deadline szerint 180 millióba fájt a film. Ajjaj. Lehetett sejteni, hogy baj van, amikor kiderült, hogy nem tartanak sajtóvetítését, de gyorsan kiderült, hogy Robert Schwentke rendezése durván rossz lett. 11 % a Rotten Tomatoes-on? 5 csillag felé közelít az imdb? A 12 millió dolláros nyitánnyal besorakozhat az év legnagyobb égései közé. Az Universal eddig sikeres évet tudhatott maga mögött, talán abban reménykedtek, hogy a szerencse rájuk mosolyog, de talán ezúttal jobb lett volna bátrabbnak lenni és egy olyan időszakra pakolni a bemutatót, ami nem ennyire zsúfolt.

 

Régebben bemutatott filmek: 25 millió dollárral lett gazdagabb a Gru 2, hamarosan átlendül a 300 millión is. Adam Sandler és csapata tovább gyűjti a milliókat, hiába minden, a közönséget nem érdeklik a negatív vélemények, a Nagyfiúk 2 a 80 millió árnyékában pihent meg. A jaegerek legyőzték a kaijukat, a közönség pedig elgáncsolta a jaegereket, 57 %-os csökkenéssel számolhatott Guillermo del Toro sci-fi akciója és mivel még a 70 milliót sem hozott a produkció. A 100-asra is keresztet vethet. Kiesett a top 10-ből A magányos lovas, csupán 4,2 millió dollárt sikerült kipasszíroznia magából. 81 milliónál jár, katasztrofális teljesítmény. Az elnök végveszélyben 2,4 millióval gazdagodhatott, ami azt jelenti, hogy 68 milliót hozott eddig.

Amerikai mozis becsült eredmények, a bevétele a boxofficemojo-ról vannak

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Változás %-ban

Büdzsé

The Conjuring

41,53

41,53

20

Gru 2

25,05

276,15

– 42,9

76

Turbo

21,50

31,20

135

Nagyfiúk 2

20,00

79,50

– 51,8

80

Red 2

18,50

18,50

84

Tűzgyűrű

15,95

68,23

– 57,2

190

RIPD

12,76

12,76

130

Női szervek

9,32

129,29

– 33,4

43

Z világháború

5,20

186,94

– 44,2

190

Szörny egyetem

5,00

248,99

– 52,9

8 komment

 1. Neeeeee! Vérzik a szívem a pacific rimért! Hogy történhetett ez? Pedig annyira király film. Nagyon sajnálnám, ha nem lenne folytatás…

  • A prince of persia bevételét fogja hozni,azt is sajnáltam,de a pacific rim tényleg jó lett.Folytatás biztosan nem lesz,amerikában bukott…

 2. Nem csodálkozom hogy a tűzgyürű elbukott!Marha rossz lett!Unalmas semmitmondó átlagos!Még ha látvány egyedi lenne de nem!Nulla!

 3. A Pacific Rim tényleg nem ezt érdemelte. Olyan nagy húzónevek nem voltak benne, ez igaz, de én ennek direkt örültem. Legalább nem a szokásos arcok voltak ebben is. Leszámítva Idris Elba és Ron Perlman urakat. 🙂

  Nekem nagyon tetszett! Bár annyira egy folytatás nem kellene szerintem. Számomra ez a történet le volt zárva. Persze nem mondom, hogy nem lehetne megint írni valami értelmes folytatást, de manapság addig nyúznak valamit, amíg a jóból sz*r nem lesz.

 4. Ebben a hírben minden benne van, amit Hollywoodnak manapság felrónak 😀
  Franchise-ok, folytatások hoznak jól (Gru, Monsters University), már nem a sztárok adják el a filmet, a nagy nevek is buknak (Johnny Depp és a Magányos lovas), és az új ötletek sem jelentenek sikert feltétlen (Pacific Rim).
  Ja és hogy Adam Sandler bármilyen szart csinál, mindig vissza tud kapaszkodni 😀

 5. Azért a PAcific Rimnél szerintem még van remény, a heti bevételnél semmi csökkenés nem volt – már a napi szintet nézve, szinte fixen hozta a 4-4,5 milliót. Ha ezt megismétli a jövő héten is, akkor meglesz neki a 100 millió az USa-ban, és nem mellesleg majdnem megduplázta a nemzetközi bevételét egy hét alatt (ott már túl van a 110 millión)…
  Szóval AKKORA nagy bukás nem lesz szerintem.

  Persze éppen ezen agyaltam a hétvégén, hogy mennyire zsúfolt az idei év – alig van egy-két hete a filmeknek, és már itt is egy újabb konkurrens. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *