9

A Bosszúállók 2 gonosza: Ultron

Nyilvánvaló volt, hogy a Marvelnek überelni kellett a DC nagy bejelentését, miszerint két év múlva Batman és Superman közös kalandban fog részt venni. Mint tudjuk 2015 nyarán visszatérnek a Bosszúállók, de eddig csak találgatni lehetett, hogy kivel méri össze erejét a csapat.

Nem kell tovább tippelgetni, Joss Whedon elárulta, hogy a folytatás az Avengers: Age of Ultron címre fog hallgatni. Ultront Hank Pym, azaz a Hangya alkotta meg, ám irányítása kicsúszott kezei közül. Egyre csak fejlődött, majd úgy döntött, hogy meghódítja a Földet, leigázza az embereket. Neki köszönhető az egyik Mesterbűnöző csapat is.

Az Age of Ultron cím a képregényrajongók körében is eléggé ismert lehet. Nemrég ért véget a Marvel 10 részes hasonló elnevezése crossovere, amelyben az adamantiumtestű elpusztíthatatlan robotnak sikerült véghezvinnie tervét és elfoglalta a Földet, a megmaradt hősök továbbra is azon vannak, hogy valahogy legyőzzék őt. Biztos, hogy nem ezt a sztorit fogják vászonra vinni.

Kik alkotják a csapatot? Vasember visszatérésére mérget vehetünk, Skarlát Boszorkány és Higanyszál jelenlétét Whedon korábban megerősítette, illetve Ultron miatt valószínűleg Pym is be fog mutatkozni. A rendező a Comic Conon elmondta, hogy szeretne minél több női szuperhőst bemutatni. A Bosszúállók forgatókönyvének első verziójában Darázs is helyet kapott, majd helyére inkább Fekete Özvegy került. Whedon sajnálatát fejezte ki, hogy a jobb női karakterek többsége a mutánsok között található és az X-Men jogait a Fox birtokolja, pedig Tigrát is boldogan bemutatta volna.

9 komment

 1. Nem vagyok otthon a Marvel univerzumban, így most hallok először Ultronról, de ez így első olvasatra elég semmilyennek hangzott és leginkább egy DC-s Amazo koppintásnak tűnik… Továbbra is hülyeségnek tartom Skarlát bocsi és Higanyszál szerepeltetését és azt is jobbnak tartanám ha a Hangya film előbb befutna mint a Bosszuállók kettő és nem itt ágyaznának meg Hangyának…

  • Ultron teljesen más mint Amazo. Pl nem másolja a hősök képességeit.
   A hangya film előbb lesz. Ez a sorrend:
   Ant-Man
   Assassin’s Creed
   Avatar 2
   Avengers: Age of Ultron
   24. Bond
   Éhezők viadala: A kiválasztott 2
   The Fantastic Four
   A függetlenség napja 2
   Inferno
   Jurassic Park 4
   A Karib-tenger kalózai 5
   Mission: Impossible 5
   Star Wars EPVII
   Superman/Batman
   Terminator 5
   Warcraft

  • sztem nem lesz rossz, h itt mutatják be, edgar wright mondta, hogy a hangya filmben hank pym átada majd a helyét a második hangyának, scott langnek, így legalább lesz egy film, amiben végig ő lesz. ja, és nathan filliont hangyának!

 2. Én úgy képzeltem volna el, hogy az elején a Roncsbrigád tör zúz, majd azokat pár hős megállítja, majd jön Fury, aki elmondja, hogy Zémó báró bukkant fel a színen. Szóval a Báró és a Mesterbűnözők lett volna a fő ellenfél. De mivel Ultronnak is köze volt egy másik Mesterbűnöző csapathoz így végül is nem kizárt, hogy rajta kívül más gonosztevők is lesznek. Mondjuk Holdkő? Ha már Whedon annyira női karaktereket akar:)

 3. Elég kemény ellenfél. Rajzfilmben is nagyon nehezen győzték le, több részben is visszatért, szóval összeségében jó választásnak tűnik. Képregényt szerintem nem is nagyon lehetne jól megcsinálni, annyira összetett, annyi szereplő van benne (F4, Spider-Woman, Wolferine stb).
  Earth Mighitest Heroes-ban aránylag jó sztorit körítettek mellé, szóval hasonló eltudok képzelni majd a vásznon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *