4

Ha nem zavar a reklám! – Hétvégi kiadás

Mai ajánlatom, Viasat 3 21:00 Bőrnyakúak

Bornyakuak.2005.DVDRip.Xvid.HunDub-BD.jpg

Igaz történet alapján, sőt a eredeti könyv írója, egy volt tengerész Anthony Swofford. Ő írt 2003-ban egy sikerkönyvet a Sivatagi Vihar előtti szaúd-arábiai és kuwaiti kalandjairől. A háború egy másik aspektusa, és akkor csak finoman fogalmaztam. A nagy csaták, a hősök, a mindenhez értő szuperkatonák itt hiányoznak, a tényleges hétköznapjaikról szól a film elsősorban. Sam Mendes kiválóan rendezte és nagyon jó szereplőket válogattak ki hozzá. Jake Gyllenhaal (tudjátok, a meleg kovboj) nagyon jó választás volt, ahogy Jamie Foxx is brillírozik a tipikusan rohadék őrmester szerepében.

IMDB: 7.1

Ítélet:

Aki szereti a háborús filmeket annak mindenképpen kötelező darab a film.

Vasárnapra egy könnyedebb alkotás, AXN, 21:00 Mr. és Mrs. Smith.

Mr._és_Mrs._Smith_poszter.jpg

Ez a film amelyikre senki nem kíváncsi, mert annak nagyobb a hírértéke, hogy a két főszereplő itt jöttek össze, semmint, hogy milyen maga a film. Pedig 2005-ben Doug Liman egy élvezetes, könnyed, stílusos vígjátékot hozott össze.

A film története szerint John Smith (Brad Pitt) és Jane Smith (Angeline Jolie) 5 vagy 6 éve házasok, kicsit megfáradt a kapcsolatuk a napi rutinban és elmennek egy pártanácsadóhoz aki a szokásos kérdéseket teszi fel, hogy ismerkedtek meg, miért házasodtak össze. Az emlékeikből pedig kiderül, hogy mindketten bérgyilkosok, de ezt titkolták egymás elől végig, mígnem kiderül, hogy rivális szervezetnek dolgoznak.

Ítélet:

Könnyed lövöldözés, finom romantika, kikapcsolódáshoz tökéletes, párral pár nélkül is élvezhető.

 

doggfather

4 komment

  1. Jó kis film, de akkor is fájó, hogy a producerek kiherélték a tartalmat: teljes mértékben kinyisszantották belőle a politikai mondanivalót, márpedig az legalább akkora erőssége az eredetinek, mint a harcászati cselekmények bemutatása…
    Igaz, helyébe nem sok mindent lehet választani ma estére – én is “inkább” dolgozom 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *