0

UIP hírlevél

0uip

Frászban forgatott Kristen Stewart

        Két dologtól fél Kristen Stewart, ha forgatásról van szó: a meztelen jelenetektől és a lovaglástól. Pucérkodnia szerencsére nem kellett a Hófehér és a vadász című akció-fantasyben, lovaglásból viszont jócskán kijutott neki. A nyeregben azért érzi frászban magát a színésznő, mert még kilencévesen leesett a lóról, és eltörte a könyökét. – Remegtem, mint a nyárfalevél, alig tudtam megmaradni a ló hátán – meséli Kristen. – Aztán rájöttem, ha folyton azt mondogatom magamnak, hogy de utálom ezt az egészet, elrontom a filmet, úgyhogy igyekeztem más mantrát kitalálni. A végén úgy kötöttem békét magammal, hogy ha ló által kell elvesznem, hát nyilván ez volt megírva a sors könyvében, nem lehet mit tenni ellene.

             A Hófehérke-történet meglehetősen felturbózott új változatában a címszereplő leányzó háborút indít az életére törő gonosz királynő (Charlize Theron) ellen, miután kiképezte őt a daliás vadász (Chris Hemsworth).

            (Snow White and the Huntsman – hazai bemutató: 2012. május 31.)

Wahlberg ma már nem tör be orrot, ha nem muszáj

            Hajszál híja volt, hogy Mark Wahlberg filmes karrierje kútba esett – pontosabban egy orrhosszon múlott. A ma már producerként is jeleskedő Oscar-jelölt sztár egyszer összeverekedett egy buliban, és három ellenfele közül az egyiknek betörte az orrát. Ebből lett a baj. – Madonna kíséretéhez tartoztak, aki rögtön hívta a zsarukat, és oltári botrányt csinált – meséli Wahlberg. – Mindenkinek elmondta, aki csak szembejött vele, hogy mekkora állat vagyok. Nem sokkal korábban kaptam meg az egyik szerepet a Reneszánsz emberben, és elkezdtem parázni, hátha emiatt kirúgnak a filmből. Majdnem igazam is lett. Felhívott a producer, Penny Marshall, és megkérdezte, mégis hogy gondolom én ezt. Hímeztem-hámoztam, mire egyszer csak azt mondta: tudod mit, hagyd a fenébe, úgyis tiéd a szerep.

            Wahlberget a Reneszánsz emberben fedezte fel magának Hollywood, ezért tanult az esetből, és ma már csak a filmjeiben verekszik, de ott aztán kiadósan. Például a Csempészekben, ahol a fináncok mellett veszélyes bűnözői csoportokat is magára haragít.

            (Contraband – hazai bemutató: most csütörtökön!)

Bruce Willis tényleg nyavalygó emós?!

            Megint bántják Bruce Willist. Méghozzá Kevin Smith, a Shop-Stop című kultuszfilm készítője, aki két éve a Két kopper című vígjátékban rendezte a szupersztárt (egyébként együtt szerepeltek a Die Hard 4-ben is). Smith egyszer már odanyilatkozott, hogy Willisszel nagyon nehéz kijönni, és élete legnehezebb napjait élte át, amikor vele kellett dolgoznia. Willis erre csak azt válaszolta, hogy a maga részéről nem emlékszik semmilyen problémára. Smith most megint nekiment a Twitteren, méghozzá találós kérdés formájában. „Vajon kiről írom ezt: megkeseredett, nyavalygó emós?” Egy rajongó visszacsiripelt, hogy „Bruce Willis”, Smith pedig gratulált neki, hogy mindössze 31 másodperc kellett a helyes válasz megérkezéséhez.

            Akármi legyen a baja Willisszel Smith-nek, a gyér hajzatú akciósztárt korántsem emós szerepben láthatjuk majd a G. I. Joe – Megtorlásban, amelyben Joe Colton ezredest, a rettenthetetlen szuperkatonát alakítja.

            (G. I. Joe – Retaliation – hazai bemutató: 2012. augusztus)

Tom Cruise fiának nem apja a kedvenc akcióhőse

            Alighanem kést forgatott meg Tom Cruise szívében örökbe fogadott fia, aki elárulta: nem apja filmjeiért rajong. A 17 éves Connort fondorlatosan arról kérdezték, melyik a kedvenc akciófilmje, amire egy rendes gyerek nyilván azt vágta volna rá, hogy a Top Gun, valamelyik Mission: Impossible opusz vagy a Különvélemény. Connor viszont azt mondta, hogy Az utolsó esélyt szereti a legjobban. Ugyebár ez az a tengeralattjárós film, amelyben Denzel Washington zendülést szervez a Gene Hackman által játszott félőrült kapitány ellen, és a két sztár mindvégig nagyon csúnyán néz…

A DJ-ként és színészként is próbálkozó Connor véleménye ellenére Tom Cruise-t jövőre két akciófilmben is láthatjuk. Az egyikben (One Shot) mesterlövészt alakít, a másikban olyan katonát (Oblivion), akit egy távoli bolygóra küldenek, hogy számoljon le az idegenekkel.

            (One Shot – hazai bemutató: 2013. január)

            (Oblivion – hazai bemutató: 2013. július)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *