10

Uwe „Megrendezném a Warcraft filmet” Boll

Németországban volt egy olyan adózási törvény, ami azt mondta ki, hogy aki egy filmbe invesztál, az a film költségeit leírhatja az adójából, addig, amíg az nem termel profitot. Sőt erre még hitelt is felvehetnek, amit megint csak le lehet írni az adóból. Tehát amíg egy film veszteséges, addig ők tulajdonképpen csak nyernek. Uwe Boll ezt használta ki. Hogy miért csak ő, nem tudom, de ha utánanéz valaki, rengeteg film készül német támogatással, pl Stallone filmjeit egy időben németek finanszírozták. Adták neki a 20 millát, ő örült, még akkor is ha bukott.

Uwe Boll büszke ember, nagy az egója. Szentül meg van győződve arról, hogy ő rohadt jó filmeket tesz le az asztalra. Az nem zavarja, hogy bukik egy filmje, simán másra keni: a marketingre, arra, hogy nem egy nagyobb stúdió dobta piacra a filmjét, a kritikusokra, vagy a nézőkre akár. És ment tovább, belevágott új alkotásba. A fennt említett német törvény megszüntetésével nem állították meg véglegesen, mivel új filmeken töri a fejét.

 

Boll nem foglalkozott mindig azzal, hogy számítógépes játékokat heréljen ki, forgatott ő normális filmeket is. A 9 áldozat (Heart of America) szerintem egy nézhető film volt. Ezután az alkotás után tekintett el a játékipar felé.

 

Amit már leforgatott:

 

 

Név

Amerikai bevétel (M $)

Büdzsé (M $)

IMDB

House of the

Dead

10,2

12

2.0 pont,

30. legrosszabb film

Alone in the Dark

5.1

20

2.2 pont

50. legrosszabb film

Bloodrayne

2.4

25

2.6 pont

In the Name of the King

4,8

60

4.2 pont

Seed

N/A

10

2.5 pont

Postal

N/A

15

4.3

Bloodrayne 2

Dvd-n jelent meg

10

3.6

A Seednek egyébként van egy díja: 2007 New York City Horror Film Festival Best Special Effects díj

 

A jövőben is egészen elfoglalt lesz a direktor Úr.

A következő filmek várhatóak tőle:

Bloodrayne 3

FarCry-30 millás a költségvetése

Legacy of Cain

Tunnel Rats

Zombie Massacre

Sabotage 1943

Az Alone in the Dark második része is jön, de csak producer lesz, rendezők :Michael Roesch és Peter Scheerer. Szintén csak producer lesz a They Wait horrornál is.

A House of the Deadnek készült második része, Boll nélkül. Tipikus olyan szar, hogy már jó kategória.

Kijelentette egyszer, hogy a Warcraft filmet is megrendezné. Milliók keze szorult ökölbe ennek hallatán. Ez már gyalázat lenne. De kinézem, hogy amolyan kisköltségvetésű ellenfilm gyanánt megrendezni.

 

Uwe Boll tehát nem állt le, jönnek tőle filmek dögivel. Tör előre, mint egy bika. Boll helyett Bullnak kéne hívni. Ki állítja meg? Annyi őrült van a világon és egyik sem találta meg még Őt. Talán azért mert Boll is egy közülük:)

 

10 komment

 1. Állítólag a filmjeit lehúzó kritikusokat kihívta bokszmeccsre, és alaposan elnáspángolta. Egyébként a Bloodrayne az egyik legrosszabb film, amit valaha láttam…
  Várok már egy Uwe Boll-Paul W.S. Anderson koprodukciót.

 2. Nekem speciel a House of the Dead tetszett. Nemmondom, hogy felért egy Fürész X izgalmával, de a zenéje, a pörgössége, a tömeggyilkolászással szerintem hozta a játék stilusát. Az egy-egy bejátszás a játékból meg igazán jó ötlet volt, ezt követte a Doom is aztán azzal a pár perces FPS jelenettel.
  De pl a Bloodrayne rémes volt, brutális, mit ki lehetett volna hozni a sztoriból. Akár még ha csak a játék történetét követi, akkoris.

 3. Egyetértek, nagyon szarok a filmjei, bár az is igaz, hogy általános filmrajongóként ezt még az adófizetők pénzének kevésbé haszontalan elherdálásának tartom. Amit nálunk kidobnak az ablakon (kórházi széfek, sok egyéb mellett), vagy éppen lenyúlnak, abból csinálhatnának sok Zs-filmet.

  A 9 Áldozat tényleg még nézhető volt, alacsonyabb költségvetésű Elefánt (gondolom Boll és Van Sant sem tagadja, hogy lényegében a Columbine ámokfutást másolták, meg annak ok-okozati hátterét boncolgatták).

  Virgogirl: Nem csak állítólag (azaz nem városi legenda), valóban kihívta az őt lehúzó kritikusokat bokszmeccsre (ami kábé óvodás reakció), videók itt: http://www.youtube.com/watch?v=tqbVb-W7GqI és itt: http://www.youtube.com/watch?v=GjM2w5FOPQw meg persze még sokat lehet találni.

 4. He-he!
  És még Magyarországot kritizáljuk (egyébként jogosan 🙂
  Hogy a fenébe tud ez a pali még pénzt keríteni ezekhez a folytatásokhoz, amiket írtál?
  Szánalom…

 5. Mivel azt az adózési törvényt megszüntették, ami alapján pénzhez tudott jutni, így már nem valószínű, hogy nagyobb költségvetésű filmekbe bele tudna vágni. Pár milliót egyébként bárhol fel tud hajtani, mivel látod, hogy a BloodRayne-nek meg egy két filmnek készített/készít folytatást. Szóval ha nem hülye, akkor már megvolt a szerződése a filmekre, mielőtt becsukták volna ezt törvénybeli kaput, tehát azokra még szerintem megkapja a pénzt. Aztán meg 10-15 millás filmekre tuti kap pénzt máshonnan, hiszen ha horrort csinál, videón úgyis megtérül

 6. tegnap megnéztem az In the Name of the King-et. háát az egy akkora egy szar, semmitmondó, szétesett, sablonos, unalmas, szánalmas film, hogy az hihetetlen.

  miért engedik a faszit rendezni? hogy gyakoroljon?

 7. Legacy of Cain
  Tunnel Rats
  Sabotage 1943
  Ezeket várom tőle!

  Zombie Massacre
  Ezt meg talán, jól hangzik a cím alapján. 😀

  Egyébként még egy filmjét se láttam, de a Tunnel Rats trailere nekem bejött. A FarCry trailere se rosszabb mint a többi átlagos tucat film, persze a játék szempontjából már nem tudok nyilatkozni. Mindenesetre most már ideje lenne meg tudnom milyenek is a filmjei az én szememmel, hiszen kultikus alak. Legenda. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *