20

Ha nem zavar a reklám!

filmdroid_tv_ajanlo_final_200.png

Rtl klub: 21:25 Halálos fegyver 2.

MV5BMTQ1ODg1NTE4Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwMzk4OTMyMQ@@._V1._SY317_CR9,0,214,317_.jpg

Valahogy így kellene minden filmet folytatni, hűen az első részhez, de behozni valami frisset, újat. Az első rész nyomozópárosa, a nyugdíj előtt álló Roger Murtaugh (Danny Glover) és a fiatal Martin Riggs (Mel Gibson) az új részben egy szövetségi tanú védői. Az új szereplő egyben a védendő tanú, Leo Getz (Joe Pesci) éppen annyi változást hoz az első filmen, hogy élvezhetőbb legyen, és ne ismételje meg egy az egyben, ahogy azt például a Die Hard 2 tette.

Imdb: 7.1

Ítélet:
Az egyik leghíresebb nyomozópáros, remek akciókkal, kellő humorral, kötelező darab.

doggfather

20 komment

 1. JEEZ!
  Mennyit láttam ezeket a filmeket gyerekoromban…
  Mást se néztünk a családommal, mint Halálos F.; Vissza a J.; Indiana; Die Hard; Alien; Terminator; RoboCop; Star Wars – és ezt szigorúan narrátorral 🙂 és akkor még nem is S. Worsz hanem S. Wársz volt… xD
  De a filmre visszatérve, számomra mindegyik rész egyenértékű, rendkívül szórakoztató és van vér is bőven. Ha belegondolok mennyivel erőszakosabbak voltak a filmek régen. Nemrég néztem az Indit és teljesen kivoltam, h én egy ennyire brutális filmet néztem gyerekkoromban (A RoboCop-ról nem is beszélve (Bazz… A Robo-n még csak narrátor sem volt, de kétszer is megnéztem egymás után németül! “Keine bewegung!” ) )

 2. @backdraft: nem akartam én sarazni véletlenül se, nagyon jó az összes, sőt én még a 4est is kedvelem, de lássuk be az 1 és a 2 nem sokban különbözik, még a halálos fegyver minden részébe hoztak be valaki új szereplőt, hogy frissítsenek.

 3. A HF szerintem nagyban különbözik az összes zsarupáros filmtől. Valami megfoghatatlan “kémia” van a színészek között mind a 4 részben. Nem finomkodnak se szavakban se akcióban és a humor mindig jó helyen van elhelyezve. Akár verbális akár képi humor.
  Mai színészekkel és modorossággal ezt lehetetlen megcsinálni.

 4. @doggfather: Akkor megpróbálkozok így is az Avatarral, lehet, hogy mégis zseniális film, nem pedig egy kalap cukrozott szar. 😀
  Utána az Álom.net jön…

 5. Az akkortájt készült többrészes mozicuccokban mindig volt valami…nem is tudom,lélek.Ez mostanában nekem hiányzik.Vagy kurvanagy kultúrsznob lettem,vagy igazam van. 😀

 6. Minden idők egyik legjobb “második része”..én ezt láttam először a sorozatból, még HBO-n, teljesen kész voltam tőle. Valahogy az akkori szinkron jobban bejött..Gibson-t Kozák András szinkronizálta, aki elvileg sem életkorában, sem karakterében nem passzolna, de mégis..Pesci pedig Kautzky József volt..durvább szinkron, ez egyértelmű(Nem mintha olyan rossz lenne a Sörös Sándor, vagy Reviczky, hisz mindektten remek, karakteres hangok, de Sörös nekem örökre Magnum marad, Reviczky, meg már mindenkit szinkronizált)

 7. És még valami..a Die Hard 2-ben a repülőn a Holly mellett ülő néni a Halálos fegyver regényváltozatát olvassa…(egyébként szerintem a Die hard 2 is óriási )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *