1

Sinister 2 – Az átkozott ház (Sinister)

sinister2

Ártalmatlannak tűnő filmtekercsek? Biztos jó szórakozás lesz, nem? Erről még talán Nicolas Cage is mesélhetne. Ha valaki esetleg rábukkan egy érdekesnek tűnő felvételre biztos lehet, hogy a nyugodt kis élete fel fog bolydulni, ha pedig amúgy sem túl vidám az evilági sorsa, akkor még mélyebbre süllyed a szörnyűségekben. De egy biztos: nyakig merül az illető az erőszakba. De hát a naiv horrornéző is tudja, hogy még véletlenül sem szabad hozzányúlni az eldugott helyeken porosodó rögzített anyagokhoz. Előbb minimum be kell hinteni szenteltvízzel.

sinister2kep21

De ugye a bevett sémák nélkül manapság kevés horror születne. Nagyon kevés. Egy tehetségesebb rendező pedig ha nem veszi félvállról feladatát, feszült filmet tud forgatni. A Sinister első felvonásában Ethan Hawke új lakhelyén merült alá a super8-as felvételek tanulmányozásába. A 2012-es felhozatal egyik élvezhető darabja volt a műfajon belül. Mivel a bevétel tetszetős volt, itt a folytatás. Egyedülálló anyuka két fiával együtt menekül heves természetű és befolyásos exe elől. És pont a legrosszabb helyet választja menedékül. Az egyik srác hamarosan megismerkedik a kísértetgyerekekkel és hamarosan a kegyetlen, halálesetekkel telített videókat is megmutatják neki.

Mivel a gonosz és galád Bughuulról az előző felvonásban nem esett túl sok szó, így a folytatásban már jobban megismerkedhetünk vele. Minden kultúrában megemlítik a vérszomjas lényt, de három pontban mindenhol egyezés van. Egy családot megölnek, eltűnik egy gyerek és egy szimbolikus dolog is felbukkan. Bughuul a szépséget keresi az erőszakban és a fiatalok segítenek elérni céljait.

sinister2kep20

Mindez akár izgalmas is lehetne. Hiszen a talált anyagok valóban félelmetesnek hatnak és mellesleg a gonosz úgynevezett megbízottja is borzongató. Csak éppen a karakterekre is figyelni kellett volna. Az anyuka kapcsán konkrétan végig a halántékát kopogtatja a néző, hiszen senki nem viselkedne úgy, mint ő. És a látottak alapján ugyan miért is kellene szorítani a hölgynek? A felvillantott romantikus pillanatok pedig mindeni a fejét fogja fogni. Még ha a színészi játék felett szemet is lehetne hunyni, de a logikátlanságok mellett már nem lehet elmenni szó nélkül.

Mivel érdemelte ki Ciarán Foy, hogy beállhatott a kamera mögé? Hangulatteremtéshez nem ért, az ijesztegetések és félelmetesnek szánt jelenetek többsége gyenge lett. Néha-néha felvillan a remény, hogy talán rátalál a helyes útra, de gyorsan kiderül, hogy hiába reménykedtünk. 30 %

imdb:  5,4
rottentomatoes: 13 %

Büdzsé: 10 millió dollár
Amerikai bevétel: 27,6 millió dollár

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *