1

Az interjú (The Interview)

interview

Mi a legjobb reklám? Sok választ lehetne a kérdésre adni és köztük lenne a következő is: Ha a ráfordított marketingösszegnél nagyobb figyelmet generál a film. Az interjú esetében a Sony nem költött volna százmilliót a promócióra, viszont a vígjáték jó ideig a figyelem középpontjában volt, erről cikkezett mindenki. Mennyire érte meg a felhajtás? Erre csak a stúdió tudna választ adni.

Seth Rogen és produkciós partnere, Evan Goldberg fejéből pattant ki, hogy a maguk módján kicsinálják Észak-Korea első emberét. Azaz írnak egy vígjátékot, a tőlük megszokott hangnemben, szólnak egy-két jó havernak és belevágnak a forgatásba. Arra viszont kevesen számítottak, hogy Kim Dzsongun annyira berág a történetre, hogy hackereivel támadást indított a stúdió ellen (a hivatalos állásfoglalás szerint legalábbis Észak-Koreának köze volt hozzá).

interview

Nyilván egyetlen ország vezetőjének sem tetszik, ha valaki egy filmben ki akarja csinálni. Remélem Kim Dzsungun nem orrol meg rám, ha azt írom, hogy meg kellett volna néznie a produkciót. Az interjú ugyanis nem veszi komolyan magát, kifigurázza azokat a hiedelmeket, információkat és köztudott(nak vélt) dolgokat, amelyek Észak-Koreáról terjednek. Ráadásul Kate Perry-t hallgat, kurvázik és heccből beizzítja tankját, hogy kiruccanjon. A hackelés botrány nélkül valószínűleg különösebb felhajtás nélkül decemberben-januárban az érdeklődők letudták volna a filmet, Rogen és James Franco behúzhatna a neve mellé egy újabb sikert vagy buktát. Most viszont külön fejezetet nyithatnak önéletrajzi könyvükben és egyúttal nyithatnak egy újabb szekciót maguknak: a hivatalos online letöltések rekordnagyságúak voltak a Sonynál.

interview4

Rogenre jellemző, hogy popkultúrális utalásokkal tömi meg művét, nem maradnak ki szexista és meleg megnyilvánulások, erősen jelen van a prosztó humor. Nagy népszerűségnek örvendhet és jó rábeszélőkészséggel bírhat, hiszen ki más tudná rávenni arra Eminemet, hogy kijelentse, hogy meleg, mindig is az volt és furcsa, hogy eddig nem jött rá senki. Franco karaktere nem egy észkombájn, de sikeres és felettébb nézett showműsort vezet, ahol különféle ismert egyének vendégeskednek és árulnak el magukról nagy titkokat. Mivel Kim Dzsongun nagy rajongója az adásnak elérik, hogy egy órás interjút adjon a stábnak és ezt az alkalmat használná ki a CIA. A kissé tökkelütött riporterrel és producerével nyíratná ki a diktátort.

Az interjúnak nincs mondanivalója, ne is várjon senki ilyesmit tőle, nem is mond semmi újat az országról és nem is ez volt a cél. Rogennek vannak komolyabb és maradandóbb művei, bizonyított már (pl. Fifti-fifti), de Az interjú kissé olyan, mint a Rossz szomszédság vagy az Itt a vége, mintha elsősorban a saját szórakozására forgatta volna és az sem baj, ha másoknak tetszik. A szellemi színvonal persze alacsony, ahogy várható volt és Franco (talán direkt) túljátssza a showman karakterét. Ez a vígjáték kellőképpen idióta és agyatlan ahhoz, hogy szórakoztasson. 70 %

imdb: 6,8
rottentomatoes:  53 %

Egy komment

  1. Vannak benne ronga poénok de nem érte meg a hacker támadást meg hogy emiatt el kelljen csencselniük spidey jogait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *