0

InterCom hírlevél

intercom

A Bérhaverok nagy dumája (16)

A jó színész munkaeszköze az együttérzés. De Kevin Hart a Bérhaverok (16) (The Wedding Ringer, hazai bemutató: március 26.) pergő nyelvű sztárja nemcsak a megformált karakterét próbálja megérteni. Az ő szíve a forgatókönyvíróért is vérzik. A stand up mester új filmjében házasodni készülő, magányos balekoknak nyújt különleges szolgáltatást: aki tök magányos, de a menyasszonya előtt sok baráttal bíró macsónak szeretne látszani, az kibérelheti őt tanúnak vagy régi havernak. Így találkozik a Josh Gad játszotta figurával, akinél még nem volt lúzerebb ügyfele.
– Szerintem, a Bérhaverok forgatókönyv-írói sokat sírtak otthon a forgatási napok végén – mondta egy újságírónak Hart. – Josh és én rengeteget improvizáltunk filmezés közben. Az egyik poén hozta a másikat, és mi nem hagytuk magunkat megfékezni, egyre vadabb dolgokat mondtunk és csináltunk… csak egymásra figyeltünk, és nem az írott szövegre.
A rengeteg rögtönzésből persze az is következik, hogy a Bérhaverok végleges változatának kialakítása során sok mindent ki kellett vágni: különben túl hosszú lett volna a vígjáték. De Hart-ot ez csöppet sem zavarja: legalább lesz mit tenni a DVD-re meg a vége főcím végére – mondja.
IC Press

0wr

Őszülni nem ciki – a Marigoldban (12)

Richard Gere megváltozott. A szívdöglesztő sztár karrierje első felében hiúságáról és háklisságáról volt híres – azóta viszont mintha kicserélték volna. Barátságos, megértő és az önszeretet sem jellemző rá: partnerei szerint – a legutóbb Judi Dench, Maggie Smith és Bill Nighy a Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel-ben (12) (The Second Best Exotic Marigold Hotel, hazai bemutató: április 2.) – nagyszerű vele dolgozni.
– Az öregedés csöppet sem zavar – nyilatkozta Gere A második Marigold Hotel premierjén. – Kicsit sem érdekel, hogy ősz vagyok. Egyébként: ha befestem a hajam, max. öt évet fiatalodom. Annyiért nem érdemes bajlódni.
A színész a plasztikai sebészetben sem hisz, szerinte felesleges és haszontalan szokás; legfeljebb a súlya miatt aggódik.
– Hollywoodban néha körülnézek, és azt gondolom: van-e itt valaki, aki nem fél a ráncoktól? Van-e olyan egyáltalán, aki elégedett azzal, ahogy természetesen kinéz? De mind tévednek. Anglia ebből a szempontból is jobb hely. Azért örülök, hogy angol filmben játszhatok. A Keleti nyugalom – A második Marigold Hotel-ben az öreg és a fiatal szereplők egyformán jó fejek: pont, mint az életben!
IC Press

A kém nagyot puffan (12E)

Akciófilmet forgatni veszélyes. Vígjátékot még veszélyesebb: a tavaly nyáron Budapesten és a Balatonnál is készített amerikai szuperprodukció, a Melissa McCarthy, Jude Law és Jason Statham főszereplésével készült A kém (Spy, hazai bemutató: május 21.) például már a munka első hetén majdnem abba is maradt a főszereplő balesete miatt.
– Az az őrület, hogy Melissa nagyon kemény csaj, és nagyon kockázatos kaszkadőrmutatványokra is hajlandó – mondta az esetről Paul Feig, aki a Koszorúslányok és a Női szervek rendezése közben már alaposan kiismerte a dundi komikus színész képességeit. – Láttam ugrani, vetődni, motorozni, és sosem féltettem. A kém forgatásán is volt egy jó kaszkadőre, de ő rengeteg mindent mégis maga vállalt.
– Hát persze, hiszen egy ügyetlen csajt játszom, aki eszméletlen helyzetekbe keveredik. Neki nem kell egy terminátornak lennie – mondja erre Melissa McCarthy, aki valóban nem úgy néz ki, mint egy terminátor.
A sors fintora azonban, hogy a forgatás első hetén a színésznő egy egészen egyszerű jelenet felvételekor sérült meg: megcsúszott a nedves márványpadlón, és hanyatt eset. Egy hetet töltött kórházban, míg újra próbálták talpra állítani.
– Egész a munka elején voltunk – meséli a rendező. – Amikor hallottam, mekkorát puffan, azt gondoltam: „Nekünk végünk!”: csak egy csúnyább szó is volt benne.
IC Press

Spielberg és Hanks újra együtt

A háromszoros Oscar-díjas Steven Spielberg és a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks ismét együtt dolgozik: új kémfilmjüknek már címe is van: a Kémek hídja (Bridge of Spies, hazai bemutató: 2015. ősz) megtörtént esetet dolgoz fel. Egy New York-i ügyvédről szól (ő lesz Hanks), akit a hidegháború idején a CIA a vasfüggöny túloldalára küld, hogy tárgyaljon egy elfogott amerikai pilóta szabadon engedéséről. A film arról a berlini hídról, a Glienicker Brückéről kapta a címét, amely Nyugat-Berlinből a fal túloldalára, Potsdamba vezetett, és a hatvanas években valóban a legértékesebb és nyugati kémek cseréjének lett a helyszíne.
A film különlegessége lesz, hogy bár Spielberg 27 filmjéből 26-nak John Williams szerezte a zenéjét, ezúttal Thomas Newman a komponista: Williams betegsége miatt nem tudta vállalni a munkát, de a következő Spielberg-moziban már ismét ő fog dolgozni. A forgatókönyvet a Cohen testvérek írták, Hanks partnere Amy Ryan, Alan Alda, Mark Rylance és Scott Shepherd.
IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *