1

Förtelmes főnökök 2 (Horrible Bosses 2)

fortelmes

Hol a fék? Hollywoodban igen sokszor felejtik rajta a lábukat a fejesek a gázon és csak nyomják, nyomják, nyomják, még akkor is, amikor már rég vége az útnak és azt sem veszik észre, ha nekicsapódtak a betonfalnak. Egyeseknek a bőre alatt is pénz van, így kitömve pedig sérülés nélkül is meg lehet úszni bármit.

A Förtelmes főnökök tipikus egypatronos ötlet volt, kihozták belőle, amit ki lehetett. Nick, Dale és Kurt megtette, amit megkövetelt a forgatókönyv, sokan boldogan távoztak a vetítés után, a producerek pedig hozzáláthattak a pénzszámláláshoz. Még szép, hogy arra jutottak, hogy akkor is maradna profit, ha a második alulteljesítene. Akkor miért is ne vágnának bele a következő részbe?

fortelmesfonokok

Szóval a trió „forradalmi” találmánnyal rukkol elő és eléggé kecsegtető ajánlatot kapnak. Viszont gyorsan kiderül, hogy az pénzes alak is „kecseg”, ők pedig kénytelenek megismerkedni a csőd jelentésével. Mit lehet ilyenkor tenni? A megoldás: El kell rabolni az üzletember fiát, a váltságdíj meg kihúzza őket a bajból. Az elgondolás egyszerű, a megvalósítás nehézkes. Pláne, hogy nem ők tartják kezükben a gyeplőt.

Nickéket kedvelhető, szerethető balfékekként ismertük meg. Tulajdonságaik mit sem változtak, Jason Bateman továbbra is dobálja a gúnyos, szarkasztikus megjegyzéseit, a csapat leghiggadtabb tagja. Charlie Day mondhatni a trió legidiótábbja, erre az új részben rá is erősítettek, némi idő után kissé idegesítő. Vagy esetleg Sean Anders nem tudta úgy irányítani a színészt, mint Seth Gordon? Talán a legjobban Jason Sudeikus járta meg, habár mindig ott van az események sűrűjében és kap néhány jó szöveget, de összességében mintha csak asszisztálna és a háttérben vigyorogna.

horriblebosses2

A mellékkarakterek visszahozása ötlettelenségre vall, elsőre erőltetettnek hangzott, de alapjában véve elégedettek lehetünk. Kevin Spacey gyorsan felvehető cameo-ra ugrott be, Jennifer Aniston pont annyit van jelen, amennyire egy szexmániás karakter vicces lehet, Jamie Foxx kimaradhatott volna és annyira nem tudtak mit kezdeni vele. A vége felé az egyik pillanatban hirtelen felbukkan, majd később gyorsan köddé válik és mindennek viccesnek kellene lennie. Az új belépők közül Chris Pine remekül hozza az elkényeztetett, bosszantó alakot, Christoph Waltz -nak sajnos kevés ideje marad a gonoszkodáshoz.

Gordon a 2011-es filmnél tudta kontrollálni színészeit, már akkor is egymás szavába vágva osztották az észt és mindezt érthetően adták elő. De a helyére érkező Anders erre nem igazán figyelt, sokszor alig lehet érteni, hogy a másik karakter mit szövegel. Mindezek tetejébe a lúzerséget is csúcsra járatják, ami olykor több a soknál és nem humorrá, hanem fárasztóvá válik a film. Szerencsére a poénok jó része célba talál, a gyengeségek ellenére eléri célját: hogy a közönség hahotázzon.

imdb: 6,8
rottentomatoes:  34 %

Büdzsé: 42 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 43 millió dollár
Eddigi összbevétel: 76 millió dollár

00hb2

00hb22

Egy komment

  1. Sokkal gyengébb volt az elődjénél. Moziban tekintettem meg és fanyar szájízzel jöttem ki. A főszereplőket ledegradálták agyilag és konkrétan lehetett tudni mi fog történni…

    Spoiler
    Egyetlen rohadt jó rész akadt benne, amikor az anyaszomorítóval “menekültek” a rendőrök elöl. Azon végig röhögtem.
    Spoiler vége.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *