1

9 és 1/2 randi

A filmről Miecs is írt.
Véletlen vagy egybeesés, hogy némileg hasonlít a Californication sorozathoz ez a magyar vígjáték? A David Duchovny nevével fémjelzett sorozatban adott egy író, aki írt egy könyvet, amiből film is készült, az író a régi sikere fényében sütkérezik és megdönget minden útjába kerülő csajt. A 9 és ½ randiban Fenyő Iván írt régebben egy könyvet, ami sikeres volt, filmet készítettek belőle, szintén a régi sikere árnyékában él és ő is habzsolja a lányokat.

Debreceni Dávid (monogrammja DD, azaz lehetne akár DareDevil, azaz a Fenegyerek:)) 3 éve írt egy könyvet, amit vittek, mint a cukrot. Hogy mit csinált azóta? Az első évben showműsorokba járt, a második évet élvezte, a harmadik meg csak úgy eltelt. A csajok viszont lába előtt hevernek, nem egy hűséges típus. Kiadója unszolására, vagy ha úgy vesszük ultimátumára belevág a következő munkájába. A feladat ne könnyű. Miért magányosak a nők? Ebbe a témába kellene belevetnie magát, 10 nap alatt 10 nővel kell randiznia, majd ebből könyvet írnia. 10 nap alatt mindenféle randin vesz részt, salsarandi, főzőrandi, vegarandi, a beszélgetésekről felvételt készít. A kiadó pedig Dávid mellé rendeli segítségként az exét, amivel csak bonyolódik a dolog.

A randi, a romantika, a fiú-lány viszony volt már boncolgatva megannyi filmben, Magyarországon pedig gyakorlatilag ez a megszokott séma. A nagy közönségsikerek többsége ugyanis romantikus vgy van benne egy ilyen fő szál. A szereplőkről lehetne hosszabban írni, kit láttunk, melyik randin, hogy viselkedett, de én csak annyit mondanék róluk, hogy nem ripacskodnak, jól játszanak, nem látszik rajtuk az unalom, bár néhány párbeszéd elég idegenül hatott, ilyet soha a jó életben nem mondanak az emberek.

Hogy jó film e 9 és ½ randi? Erre nekem is aludnom kellett egyet. Másnap reggel felébredvén úgy döntöttem, hogy ez jó, no meg reggel az ágyban pislogva arra jöttem rá, hogy én ezzel a filmmel álmodtam.:)

Értékelés: 75 %

A forgatókönyvet Köbli Norbert írta, kinek van blogja is, a geekz blogot másfél tucatnyian irányítják.

szereplők
Fenyő Iván (Dávid)
Kovács Patrícia (Nóri)
Hevér Gábor (Beni)
Gáspár Tibor (Vilmos)
Söptei Andrea (Angéla)
Szávai Viktória (Viki)
Stefanovics Angéla (Lenke)

Előzetes:

Betétdal:

Még egy betétdal:

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Biztosra megyünk *