5

Die Hard 4.0

0dh4
Nem is oly rég megint sikerült megnéznem az első és második részt. Izgalmas, hangulatos filmek ezek, amelyek még az idő próbáját is kiállták. Sajnos ez nem mondható el a harmadik részre, aminek nem volt hangulata, izgalom meg aztán végképp nem.
Most itt a negyedik rész. Hogy miért készült el, azt sejtem. Pénz, pénz, pénz. Meg ugye a jó öreg Bruce-nak is kellett már egy olyan film, aminek bevétele jól mutat.

0dh42
Itt már nő a tét is, nem egy felhőkarcolót, repteret vagy éppen New York-ot nézik ki maguknak a rosszarcúak, hanem Amerikát. Hackerek jól megmutatják, hogy milyen könnyen sebezhető az USA rendszere. John MacCLane viszont megint ott van, de nem egyedül, hisz egy hackert kellene bekísérnie a központba, amikor a támadók lecsapnak. Így ketten mennek árral szemben. MacCLane-t úgyse állíthatja meg semmi, se golyó, se helikopter, se vadászgép. De van korhatár bizottság, ugyanis csökkentették a korhatárt , így már a jó öreg ízes beszólások, durvulásoknak nincs nyoma.
De nincs már cigi, másnaposság.
0dh43
Bruce Willis hozza a figurát rendesen, vele nincs baj. Timothy Olyphant-ról viszont nem jön le, hogy ő most egy nagy rafkós hacker, inkább hasonlít egy durcás gyerekre, aki bosszút forral. Mary Elizabeth Winstead McClane lányát alakítja, ő inkább azért van csak, hogy ha már nincs feleség, akkor legyen a családból valaki. Justin Long alakítja a megvédendő hackert, ő inkább hátul marad , míg Bruce lő vagy üt, de azért pár beszólás jut neki is. Na meg legalább az is kiderül, hogy ha találkozik a távolkeleti harcművészet az elemi kocsmai bunyóval, akkor mi sül ki belőle.
Összességében ez a film nem illik egyáltalán az elkezdett Die Hard képbe, sajnos nincs semmi hangulata. Nyugodtan lehetett volna más címet adni, pl. Hajszál híján 2. A film tempójával nincs baj, halad előre szépen, mégis hiányzik valami, mert nem szögez a székbe, sok helyen ásításra késztet.
Én azért remélem, hogy az ötödik résznél újra véres lesz a karácsony.
Értékelés: 55 %

Büdzsé: 110 millió dollár

Összbevétel eddig: 306 millió dollár

Rendező : Len Wiseman

Szereplők:

Bruce Willis (John McClane) Justin Long (Matt Farrell) Timothy Olyphant (Thomas Gabriel) Maggie Q (Mai Lihn) Jeffrey Wright (Victor Pope) Mary Elizabeth Winstead (Lucy McClane) Kevin Smith (Warlock/Varázsló)

5 komment

  1. Szeva! Én a 4. rész után néztem meg újra az elsőt, sajnos a 4. sehol nincs az első részhez képest. Most írtam meg a kritikát a Die Hard 1 dvdről. Ennél még a 16. utca is sokkal jobb volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *