0

Röviden: Blair Witch

tn_1blairwitchposzterMinden idők egyik legsikeresebb found footage műve az Ideglelés volt. Akkoriban még nem volt elterjedt ez a műfaj, másrészt elég sokan gondolták úgy, hogy valóban megtörtént események pörögnek a szeme előtt. 1999-ben a horror beíródott a filmtörténelembe, az alkotók többsége pedig szépen eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Azóta se nagyon lehetett hallani róluk. A rendezők időnként felemlegették, hogy csak kellene egy korrekt folytatás, de aztán minden maradt a régiben. Tavaly a San Diego-ban zajló Comic Conon mindenki felkapta a fejét, amikor kiderült, hogy a The Woods tulajdonképpen az Ideglelés folytatása. A jelenlevő tömeg örvendezett, bár ezen az eseményen tulajdonképpen mást se csinálnak.

Már a bejelentés előtt is rákerülhetett a várólistára a film, hiszen Adam Wingard és Simon Barrett dolgozott rajta. A You’re Next és a The Guest kellemes meglepetés volt tőlük, utóbbi 2014 egyik legjobbja volt. Ám ezúttal sikerült összerántani egy színtiszta ócskaságot.

Hogyan is kapcsolódik az első filmhez? Heather öccse szeretne rájönni, hogy mi történhetett pár évvel ezelőtt a fák között, szóval fogják a kamerájukat és néhány elindulnak abban a bizonyos erdőben. Találkoznak egy-két ismeretlennel, aztán beköszönt a rettegés és a félelem is. Mármint számukra, mert az egészen cselekmény roppant andalító, a karaktereknek egyáltalán nem lehet szorítani. A színészi játékot még be lehet tudni annak is, hogy a film kedvéért átvedlettek totál amatőrbe. A hangulat nulla, a dialógusuk gyengék, a szereplők gondolkodni nem igazán tudnak. Teljesen élvezhetetlen az egész.

imdb: 5,1

Büdzsé: 5 millió dollár
Amerikai bevétel: 20,7
Eddigi összbevétel: 45,1 millió dollár

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *