4

A Legendary szerezte meg a Dűne jogait

duneEzúttal a Legendary próbálhat kezdeni valami Frank Herbert klasszikus sci-fi regényéből. A stúdió megszerezte az 1965-ben kiadott Dűne (Dune) megfilmesíti jogait, azaz sikerült megállapodniuk a szerző hagyatékkezelőjével. Még az is benne van a pakliban, hogy csak olcsóbb tévéfilmet készítenek, egyelőre nem ismeretes, hogy konkrétan mit terveznek a fejesek.

Még a 80-as években született egy drága produkció David Lynch irányítása alatt, azonban a film pénzügyileg nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 2008-ban a Paramount égisze alatt kezdett formálódni egy újabb mozis változat, egy ideig Peter Berg dolgozott az előkészületeken, majd Pierre Morelnek adta át a stafétát. 2010-ben Morel bedobta a törülközőt, a stúdió pedig úgy döntött, hogy nem erőlteti a dolgot.

4 komment

  1. Korábban még az a hír volt, hogy Denis Villeneuve próbálja kicsikarni a jogokat. Akkor ezek szerint ráhagyta.

    • Ettől függetlenül lehet, hogy megkeresik, hogy csinálja meg. Ha van egy kis eszük, akkor tuti leülnek vele tárgyalni.

  2. Ó jaj de megérdemelne már ez mű egy méltó filmet vagy sorozatot.Rossz látni ahogy így szenvednek vele.Jók voltak az elözmény könyvek jó volt az alap regény és a folytatásai,eléggé ismert is,valahogy mégsem akar összejönni ez a remake nem értem.

  3. Volt tévés feldolgozás is 2000-ben egy háromrészes minisorozat formájában (majd 2003-ban követte a Dűne gyermekei hasonló formátumban, amiben egyébként az akkor még eléggé ismeretlen James McAvoy volt az egyik főszereplő)
    De azokon eléggé látszott hogy nem mozifilmes költségvetése volt. Ezt leszámítva nézhető volt.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


kilenc + = 13