0

Vígjátékok 2016-ban

zoolander2poszter22001-ben mutatták be a Zoolander – A trendkívülit (Zoolander), amely különösebb felhajtás nélkül érkezett, nem zavart sok vizet. Sokan a 9/11-es tragédiát említik meg fő okként, miszerint akkoriban nem igazán vágytak a nézők vígjátékra. 2008-ban megemlítették, hogy elképzelhető, hogy jön a folytatás és végül belevághattak a forgatásba. . Derek és Hansel, azaz Ben Stiller és Owen Wilson visszatérhetnek a modell-és divatszakmába. A történet szerint néhány hírességet kinyírnak és az utolsó pillanatban mindegyikük Zoolander világhírű arckifejezését villantja fel. Az Interpol éppen ezért a modell segítségét kéri. Justin Theroux dirigálhatta a filmet, Christine Taylor és Will Ferrell visszatér, Penelope Cruzt is sikerült leszerződtetni.

ridealong2Az Universal eléggé hitt a Pofázunk és végünk (Ride Along) akció-vígjátékában, így már a bemutató előtt megszellőztették, hogy gondolkodnak a folytatáson. Miután a bevétel szépen folydogált a kasszába megadták az engedélyt a következő részre. A rendezői teendőket Tim Story vállalta be megint, illetve Ice Cube és Kevin Hart is visszatér a Pofázunk és végünk Miamaiban (Ride Along 2) címre keresztelt új részbe. Melléjük Benjamin Bratt, Glenn Powell, Olivia Munn és Ken Jeong szerződött le. Cube és Hart Miamai-ban próbálja elkapni a gengsztereket. Előbbi hozza a szokásos mogorva magatartását, utóbbi pedig szövegel helyette is.

dirtygrandpaA Jackass csapata gondoskodott róla, hogy ne legyen hiány a kissé fickós nagypapából a vásznon, de Robert De Niro megformálásában érkezik még egy vén kujon. A színész játssza Dick-ket, aki még adna néhány tanácsot unokájának, mielőtt az oltár elé vezeti menyasszonyát. A Floridába vezető úton pedig tesz is róla, hogy Zac Efron próbálja lazábban venni az életet. John Phillips forgatókönyvéből Dan Mazer, az Ali G és a Brüno producere forgatta a Nagyfater elszabadul (Dirty Grandpa) filmet,  Julianne Hough és Aubrey Plaza is játszik a vígjátékban.

hailcaesarA Coen fivérek következő filmje a Áve, Cézár (Hail Caesar!) lesz, a főszerepre két régi ismerősüket kérték fel. George Clooney és Josh Brolin boldogan jött a hívó szóra. Egy hollywoodi megoldóember állhat a középpontban, akit akkor hívnak a stúdiók, ha a sztárjaik nem úgy viselkedtek, ahogy elvárható lett volna tőlük és veszélybe kerül a hírességekről kialakított jó kép. A főhős feladata, hogy még megpróbálja elkerülni, hogy kipattanjon a botrány.

Marlon Wayans jobbára humoros filmekből veszi ki a részét és leginkább parodizálni szerint. A fiftyshadesblacktavalyi év egyik nagy sikerét, A szürke ötven árnyalatát (Fifty Shades of Grey) erotikus-drámát figurázza ki. Újra együtt dolgozhatott Michael Tiddes-szel, akivel az A Haunted House két felvonását szállították le. Kali Hawk, Fred Williard, Mike Epps és Jane Seymour is humorizálhat a Fifty Shades of Blackben.

lalalandforgatas1Emma Stone és Ryan Gosling lehetnek a La La Land musical főszereplői, a fiatal színészek Los Angeles-ben fakadhatnak dalra. Damien Chazelle, a Whiplash és a Grand Piano alkotója írhatja és rendezheti a produkciót. A két központi karakter nagy álmodozó, Mia egy magányos színésznő, Sebastian pedig egy karizmatikus jazz zenész. Találkoznak  és egymásba szeretnek. Ám munkájuk sajnos közbeszól a kapcsolatba. Mire számítsunk még? A főszereplők örömüket és bánatukat dalban mondják el.

grimsbyposzterSacha Baron Cohen írta a forgatókönyvet Phil Johnston (Rontó Ralph) és Peter Baynham (Borat) segítségével. Az akció-vígjáték rendezését Lous Leterrierre bízták, Mark Strong, Annabelle Wallis, Ian McShane, Rebel Wilson, Penelope Cruz és Cohen neje, Isla Fisher lépdelt fel a fedélzetre. Érdekes, de a Paramount 2014 elején úgy döntött, hogy nem szeretné műsorra tűzni a filmet, ami a Columbiához került. Eredetileg nyáron mutatták volna be az Agyas és agyatlant  (Grimsby), de aztán 2016 februárjára tolták a premiert, majd ismét változtattak rajta. Jelenleg úgy tűnik, hogy 2016 március 4-én érkezik. Strong egy tökös ügynököt alakít, Cohen pedig az idióta, rég nem látott futballhuligán testvérét formálja meg. Együtt kell megmenteniük a világot.

centralintell2A 2016-os egyik nagy nyári vígjátéksikerének szánják a Central Intelligence-t. Rawson Marshall Thurber, a Családi üzelmek (We’re the Millers) rendezője dirigálta a filmet, amelyben Dwayne Johnson és Kevin Hart poénkodhatnak és előbbi szórja a lőszert is. Hart egy könyvelőt formál meg, aki nosztalgiával gondol vissza a régi sulis időszakra. Dwayne Johnson karaktere az egykori osztálytársát alakítja, akiből top CIA ügynök vált. Bevonja a könyvelőt újabb akciójába, aki szívesen kiszállna a buliból, de már késő.

theboss1Melissa McCarthy alakítja Michelle Darnellt. Ismeri mindenki az üzleti életben és eléggé nagy hatalommal bír. De bennfentes kereskedelmet ő sem folytathat, így sittre kerül. Miután kiengedik már egy sokkal kedvesebb és aranyosabb arcát mutatja, de sokan nem felejtették el, hogy egykoron kiszúrt velük. A színésznő producerként és íróként is jegyzi a vígjátékot. De Adam McKay és Will Ferrell szintén egyengette a film útját. McCarthy férje, Ben Falcone dirigálta a filmet.

barbershopIce Cube jobb filmjei közé tartozik a Birkanyírás (Barbershop), amelyhez folytatás és spin off is készült. 2014-ben az MGM úgy érezte, hogy bővíteni kell a franchise-t és tárgyalóasztalhoz ültek Cube-val. Malcolm D. Lee lett a rendező, felbukkan majd Nicki Minaj, Eve, Common, Anthony Anderson és Regina Hall. Calvin (Cube) összefog Angie-vel (Hall), így a fodrászüzlet és a szépségszalon egyetlen helyiség lesz. Így a férfiak és nők is ugyanott tudják vágatni a hajukat, egyúttal terjeszteni tudják a saját okosságaikat, elképzeléseiket és pletykákat.

Kevin Spacey egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy nem kíván filmekben játszani és csak akkor gondolkodna el egy szerepajánlaton, ha Martin Scorsese lenne a rendező. Most mégis bevállalta a Nine Lives vígjátékot, amelyet nem Scorsese, hanem Barry Sonnenfeld, a Men in Black trilógia direktora fog készíteni. Daniel Antoniazzi és Ben Shiffrin forgatókönyvében egy munkamániás üzletember tudata valamiféle szörnyű baleset hatására egy macskába kerül.

mybigfatgreek2002-ben nagy meglepetést okozott a Bazi nagy görög lagzi (My Big Fat Greek Wedding), az 5 millió dollárba került vígjáték 368 millió dollárt kasszírozott világszerte. (Érdekesség: Állítólag papíron sikerült veszteségesnek elkönyvelni a filmet!) Nia Vardalos,  író-főszereplő és a produceri teendőket ellátó Tom Hanks később is dolgozott együtt, de ekkora sikert már nem tudtak összehozni, sőt Vardalos egyáltalán nem tudott számottevő eredményeket elérni. A HBO Films és a Gold Circle égisze alatt mégis megvalósul, a főszerepben újra Vardalos és John Corbett lesz látható, Hanks a produceri poszton ténykedik. A következő részben a Portokalos családban kiderül egy titok, majd újabb esküvő szervezése veszi kezdetét, amely ismét összehozza a nagy görög famíliát.

51846775 Actresses Jennifer Aniston and Kate Hudson are spotted on the set of their new film "Mother's Day" on September 11, 2015 in Atlanta, Georgia. FameFlynet, Inc - Beverly Hills, CA, USA - +1 (818) 307-4813Garry Marshall a Valentin nap (Valentine’s Day) és a Szilveszter  éjjel (New Year’s Eve) után újabb több szálon futó, de egymással összefüggésben lévő romantikus és vicces történetet visz vászonra. A Mother’s Day-ben Jennifer Aniston, Britt Robertson Kate Hudson, Julia Roberts és Jason Sudeikis játszanak. Anya Kachoff-Romano és Lily Hollander írták a forgatókönyvet.

Judd Apatow húzta egy ideig a Bad Moms vígjáték szekerét, Leslie Mann vállalta be a főszerepet. Majd Apatow és Mann távozott és egyúttal a címet is elvetették, név nélkül fut a projekt. Viszont Mila Kunis, Kristen Bell és Christina Applegate lépdelt fel a fedélzetre. A forgatókönyvről Jon Lucas és Scott Moore, a Másnaposok (Hangover) írói gondoskodtak és elvileg ők is dirigálják a filmet. Egy anyuka élete látszólag totálisan boldog, legalábbis a családja úgy tudja, hogy minden a legnagyobb rendben. De a nő abszolút stresszes és nagyon szeretne már kikapcsolódni, hogy levezesse a sok feszültséget. Két hozzá hasonló hölggyel együtt el is indul szórakozni, élvezik a pillanatnyi szabadságot. Azonban a helyi anyukák szószolójának nagyon nem tetszik, hogy megzavarják a környék rendjét és nyugalmát.

A Rossz szomszédságban (Neighbors) Seth Rogen & Rose Byrne és Zac Efron vezette diákszövetség szívatta egymást agyba-főbe. Idén jön a folytatás, amiben Rogenék mellé ismét fiatalok költöznek, de ezúttal nem fiúk, hanem csajok okoznak problémát. Így hát a házaspár felkeresi Efront, hogy együtt fűtsenek be a lányoknak.

Chloe Grace Moretz On The Set Of 'Neighbors 2'

Christina Hendricks, Charlie Day, Ice Cube, Tracy Morgan játszanak a Fist Fight vígjátékban. A New Line égisze alatt készülő film forgatókönyvét Evan Susser és Van Robichaux adták ki kezeik közül, a sorozatokon edződött Richie Keen vezényelhet a forgatáson. Day egy félénk tanárt alakíthat, akit kihív egy bunyóra a Cube által játszott kollégája, miután úgy érzi, hogy az ki akarja őt rúgatni. Hendricks drámaoktatót formálhat meg és Cube karakterével lesz romantikus viszonyban.

Bruce Willisre ráférne, hogy valaki helyretegye karrierjét. Ezúttal Mark és Robb Cullen, A két kopper (Cop Out) íróinak a forgatókönyve tetszett meg a színésznek, az A Going Underben egy Los Angeles-ben tevékenykedő magánnyomozót alakíthatna. Amikor egy banda ellopja háziállatát és mindent megtenne, hogy visszakapja, viszont két bosszúszomjas szamoai, egy uzsorás behajtói és pár sötét alak próbálja elkapni. Nicolas Chartier producer a következőket mondta: „ Mark és Robb eléggé meggyőzően adta elő elképzelését, egy gyilkos humorú, tempós, laza akció akció-vígjáték várható. Tökéletes passzol Bruce-hoz, a Ponyvaregény és a Bérgyilkos a szomszédom filmehez hasonló remek karaktert kelt életre.” A projektnek még nincs címe.

mikeandmillyAnna Kendrick bevállalta a Fox égisze alatt készülő Mike and Dave Need Wedding Dates vígjátékot. Zac Efron és Adam DeVine mellett mosolyoghat és szórhat el néhány poénos megjegyzést. A Funny or Die humoros videókat készítő oldal egyik rendezője, Jake Szymanski dirigálhatott a forgatáson. Andrew J. Cohen és Brendan O’Brien, a Rossz szomszédság írói tollából származik a forgatókönyv. Efron és DeVine testvérek lesznek, akik az interneten adnak fel hirdetést, hogy megfelelő csajt találjanak, akikkel elmehetnek egy esküvőre. Arra azonban nem számítanak, hogy a feladott szöveg hatalmas érdeklődést vált ki. Kendrick lesz az a romantikus lelkületű nő, aki Efronnal randizik.

hotwobeDrew Barrymore és Nancy Juvonen produceri felügyelete alatt forgott a How to Be Single adaptáció. Christian Ditter vállalta a film rendezését, Lily Collins, Alison Brie, Dakota Johnson, Leslie Mann és Rebel Wilson szerződött le a főbb szerepekre. Alice. Meg Robin. Meg Tom, David és a többiek. New York tele van magányos szívvel és testtel, olyanokkal, akik kiválóan érzik magukat a bőrükben és olyanokkal, akik rettentően; és egyáltalán nem akarják mindannyian ugyanazt

A Going in Style-t Zach Braff készítette az azonos című 1979-es film alapján. Morgan Freeman, Michael Caine, Matt Dillon, Alan Arkin, Ann-Margret neveit olvashatjuk a stáblistán. Három öreg jó barát elhatározza, hogy bankot fognak rabolni.

Lawrence Sher, a Másnaposok (The Hangover) és A diktátor (The Dictator) operatőre úgy döntött, hogy rendezni fog. Belevágott a Bastards forgatásába, amelyben egy kétpetéjű ikerpár rádöbben, hogy édesanyjuk hazudott édesapjuk halálával kapcsolatban. Mint kiderül, a férfi nagyon is él, ezért útra kelnek, hogy megtalálják. Owen Wilson, Ed Helms, J.K. Simmons, Ving Rhames, Glenn Close erősíti a produkciót.

Úgy tűnt, hogy 2004-ben véget ér a Bridget Jones franchise, de pár év múlva hivatalossá vált, hogy elkészítik a következő részt. Renee Zellweger is kihagyott némi időt a filmszakmában, de három produkcióval is bizonyítani próbál, ezek közül az egyik a Bridget Jones’s Baby lesz. Sharon Maguire áll a kamera mögött.

bridgetjonesbaby

zerovilleJames Franco nem pihen, mindig van valami dolga, tengernyi megvalósítandó projekt hever az asztalán. Ő rendezte a Zeroville-t, a történet 1969-ben játszódik és egy autista fiatalemberre fókuszál, aki megérkezik Hollywoodba és a filmiparban szeretne szerencsét próbálni. Seth Rogen, Will Ferrell, Dave Franco, Megan Fox próbálják bevonzani majd az embereket a mozikba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *