2

Bridge of Spies előzetes

bridgeofspies1960-ban a szovjetek lelőttek egy U2-es kémrepülőgépet, az amerikaiak eleinte tagadták annak valódi célját, de később a bizonyítékok láttán kénytelenek voltak beismerni a valódi célt.  Francis Gary Powers, a  pilótát elfogták és 3 évre ítélték, amit még 7 év kényszermunkával fejeltek meg. Később az USA Powerst kicserélte egy KGB ügynökre.

Ebből az esetből írt Matt Charman forgatókönyvet St. James Place címmel, amellyel bekopogott a DreamWorks-höz. Steven Spielberg ráharapott a témára és úgy döntött, hogy ő fogja megrendezni a filmet, majd a Coen testvérek pofozták ki Charman szkriptjét. 2014 májusában Tom Hanks vállalta be a főszerepet, Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda és Billy Magnussen is aláírt az időközben Bridge of Spies címre átkeresztelt hidegháborús thrillerre.

Hanks alakítja James Donovan ügyvédet, akit a CIA felkér, hogy próbálja meg tárgyalások útján elérni, hogy kiszabadítsák a szovjetek által lelőtt U2-es pilótát. Amerikai bemutató október 16.

2 komment

  1. A hírek alapján jófajta kémthrillernek tűnt, de sajnos leegyszerűsített zászlólengetés lesz…

    • Úgy tűnik, valóban. Spielberg már a Hadak útjában is elvetette a sulykot, giccses háborús filmet csinált. Reméltem, hogy ebből egy izgalmas, félig meddig jogi film lesz, hatalmi játszmákkal. De az előzetes nem túl tetszetős.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *