10

Nem lesz Xenomorph a Prometheus 2-ben

scottRidley Scott a Yahoonak beszélt betervezett filmjeiről. A Prometheus 2012 egyik legfelkapottabb alkotása volt, többen kedvelték, rengetegen szidták, de tény, hogy tengernyi érvet és ellenvéleményt sorakoztattak fel mellette. A folytatás be van tervezve, de a rendező elárulta, hogy nem lesz benne egy árva xenomorph sem.

A direktor elmondta, hogy a négy Alien film után már nem nagyon lehet mit elmondani a szörnyekről és éppen ezért kimaradnak a savas vérű lények a következő részből.  „Szerintem sokkal érdekesebb dolgokkal is lehet foglalkozni. És úgy érzem, hogy előrébb tudtunk lépni. A Tervezők bemutatása elég jó indítás volt.”

Hozzátette, hogy a forgatókönyve még készül. „Jelenleg is dolgoznak rajta. Van kb 15 vázlatom már. De biztos, hogy bele fogok vágni a forgatásba, eléggé  élveztem a Prometheus elkészítését.” – Kiderült, hogy Noomi Rapace-szal és Michael Fassbenderrel indítunk a következő részben. „Eizabeth Shaw-val és Daviddel folytatjuk, az androidnak csak a feje van meg. Valahogyan testet kell szerezni neki.”

alien

Scott a Szárnyas fejvadász 2-ről is beszélt. „Találkoztam Harrison Forddal a baleset előtti estén. Remélem nem emiatt sérült meg. A lényeg, hogy megcsináljuk. De nem tudom megmondani, hogy mikor, mert Harrison éppen a Star Warsszal van elfoglalva. Folytatást fogunk csinálni, meg kell mondjam, hogy meglepően jól van megírva.

A rendező hamarosan belevág a The Martian sci-fi drámában, amiben Matt Damon hátramarad a Marson és ki kell találnia, hogy miképp jut vissza a Földre. A Prometheus 2 2016 márciusára van belőve, így a munkálatoknak záros határidőn belőle el kell kezdődnie.

10 komment

  1. Öreg korára meghülyül ez is. A 4 Alien filmben nem sok konkrétat tudtunk meg, főleg, hogy amik az első után jöttek, elég nevetségesek voltak….ha a teremtésbe van bele *lva akkor legyen, de vigye át másik franchiseba….

    • Prometheus 2? Bladerunner 2? Azért valaki szólhatna már neki, hogy ne tegye tönkre film-klasszikusait és a saját renoméját ezekkel.

  2. Hát, már elnézést a nyelvezetért, de ha már kigondoltam: rohadjon meg akkor Ridley Scott is, ott ahol van. Ahogy feljebb is írták, tényleg vénségére hülyül meg ő is. 🙁
    Én azon kevesek közé tartoztam, aki nem szidta a Prometheus-t, minden hülyeségét megbocsátottam az utolsó cirka egy percnyi jelenet miatt. Tényleg szánalmas kifogás, hogy “nincs már mit mesélni” a lényekről. Bakker, ebben a témában iszonyat sok minden lenne még, pont hogy az eredet és a “honnan jöttek, hogy váltak ilyenné” rész, ami mindenkit érdekelne. A tökömet se érdeklik a Tervezők, kb.
    Szóval, ha ez tényleg így lesz, akkor kb. eddig érdekelt a Prometheus 2. 🙁

    l

  3. Erre nekem is csak az volt az első gondolatom, hogy ez meghülyült. Ezek után végképp kizártnak tartom, hogy annyira jó lenne a Blade Runner script. Szemmel láthatóan már fogalma sincs róla, mitől lettek ezek a filmek klasszikusak anno.

  4. Kár, hogy az első filmből sem tudtunk meg semmit semmiről…se az idegenekről, se a tervezőkről, csupán annyit hogy emberi arcuk van….az a történet a fekete trutyirol szolt ami random torzulásokat eredményezett a filmben. Közben nem tudta eldönteni mit is készít alien film, vagy különálló univerzumot…a végére azért betett egy idegent…kár hogy egy zavaros fekete trutyi lett a végeredmény….lehetett volna több is. Személy szerint nem bánnám, hogyha nem készülne a “szériába” illő több folytatás, mert többet árt mint használ….

  5. Szerintem se baj, hogy nem lesznek benne Xenomorph-ok, az első részben sem hiányoztak, engem pont a Tervezők szál miatt fogott meg a film, a lényeg, hogy vessék el azt az ötletet, hogy a Föld felé indulnak,..

  6. Hat a Prom es Lindelof utan nem csoda, h bmi mas “meglepően jól van megírva”… Ford is nyugodtan mondhatott volna nemet, bar ha az EX_3-ra igent mondott…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *