0

InterCom hírlevél

intercom

Csajok Európában (16)

– Nincs nő, akit ne csaltak volna már meg. Én sem vagyok kivétel – lepte meg az újságírókat Cameron Diaz tegnap a Leicester Square legelegánsabb mozija előtt, A csajok bosszúja (16) (The Other Woman, hazai bemutató: április 24.) gálapremierje előtt. – És már bánom, hogy nem a bosszúállást választottam. Jobb érzés lett volna.

A szabad szájú vígjátékban három megcsalt nő fog össze, hogy megmutassa, melyik az erősebb nem. A férfiakra veszélyes trió (Diaz mellett Leslie Mann és az első szerepében bemutatkozó szupermodell, Kate Upton) most megostromolja Európát: hétfőn az amszterdami bemutatón vettek részt, szerdán már Londonban bűvölték el a vörös szőnyeg mellett felsorakozó rajongókat, és itt sem állnak meg: a film ürügyén bejárják a kontinens legszebb városait.

Kate Upton Instagramja azt bizonyítja, hogy a három bombázó alaposan összebarátkozott a közös munka során. Az esti bemutatón a modell Marilyn Monroe-vá vált, de nappal mindhárman egyszerű turistává vedlettek vissza: a legtöbb pillanatfelvétel városnéző hajón és buszon ábrázolja az összebújó és jókedvű színésznőket.

IC Press

0ku3

A jövőbe száguldó X-press (12E)

Nem is olyan régen Farkas egy száguldó japán szupervonat tetején küzdött néhány jakuzával. Most pedig ő maga a vonat: a Virgin Trains egyik szerelvényének a mozdonyát többek között az ő óriási arcképe díszíti. Az új X-film, az X-Men – Az eljövendő múlt napjai (12E) (X-Men: Days of Future Past, hazai bemutató: május 22.) közelgő premierje előtt tisztelgő keddi ünnepélyes bemutatkozáson, a Euston pályaudvaron, a rajongók és utazni vágyók együtt csodálhatták meg a 11 kocsiból álló gyorsvonatot: mindegyik kocsit másik mutáns képe díszíti. De még a szerelvény belseje is átalakult: bizonyos ülésekre például az van kiírva, hogy mutánsok számára tilos. A következő három hónapban Liverpool és London között az X-szerelvény jár.

Az első napon Farkas és az ifjú X professzor: Hugh Jackman és James McAvoy is az utasok között volt. Bár a velük fényképezkedni igyekvőktől nem nagyon maradt idejük az újságírókra, annyit azért el tudtak mesélni: az X-Men – Az eljövendő múlt napjai számukra a legizgalmasabb, legintenzívebb része a sorozatnak. Hiszen a múltban és jövőben egyszerre játszódó történetben minden eddigi mutáns felbukkan, és nemcsak az ellenségeikkel, hanem egy másik korból érkező saját magukkal is meg kell küzdeniük.

IC Press

Shailene Woodley megölel (12E)

Új fejezet a sztárok és újságírók mindig változó kapcsolatában. A CinemaCon nevű, nagy Las Vegas-i mozis eseményen megjelenő Shailene Woodley minden őt kérdező újságírót megölelt, és csak utána válaszolt. Nem mintha meg kéne nyernie a sajtó munkatársainak szeretetét. Az ifjú színésznő azóta a kedvencük, hogy két évvel ezelőtt eljátszotta George Clooney nagyobbik lányát az Utódok-ban. Azóta szerepelt kisköltségvetésű és hatalmas filmben is, többen úgy nevezik már: az új Jennifer Lawrence, és következő filmjét, a Csillagainkban a hibá-t (Fault in Our Stars, hazai bemutató: június 5.) sokan az idei év első Oscar-esélyeseként tartják számon.

Nem is csoda: a film alapjául szolgáló regény az Egyesült Államokban fantasztikus sikert aratott, főhősnője, a rákbeteg, de a szerelemről lemondani nem hajlandó Hazel Grace pedig kultikus figura. Maga a színésznő is azt mondja: számára példakép volt.

– Amikor először olvastam a könyvet, rögtön arra gondoltam: ebből filmnek kell lennie – mondta a kötelező ölelés után egy újságírónak Shailene. – És ha úgy hozza a sors, kávéhordó asszisztensnek is elmentem volna a forgatásra: nekem bármit megér, hogy ez a történet a mozikba kerüljön.

IC Press

A Potter sorozat folytatódik

Roxfort újra kitárja kapuit. Méghozzá igen szélesre. Az már egy jó ideje nyilvánosságra került, hogy J.K. Rowling saját maga ír forgatókönyvet a Legendás állatok és megfigyelésük című kis könyvéből, mely Harry Potter világába vezet majd vissza, ám a Warner Bros. egyik vezetője, Kevin Tsujihara nemrégiben közhírré tette: a tervek szerint három nagy költségvetésű, izgalmas film készül.

A Legendás állatok és megfigyelésük 2001-ben került a könyvesboltok polcaira, írójaként Göthe Salamander volt feltűntetve, az előszót egy híres tudós, bizonyos Albus Dumbledore jegyezte. A könyv főszereplője a Mágiaügyi Minisztérium egyik szorgos munkatársa, aki beutazza a földgolyót, hogy katalógusba gyűjtse a muglik előtt ismeretlen különös lényeket.

A történet azonban csak a világot idézi fel. Korábbi hősei nem szerepelhetnek benne, hiszen vagy hetven évvel korábban játszódik New Yorkban.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *