0

InterCom hírlevél

0intercom

A 20th Century Fox egymilliárdja

A héten valószínűleg kinyílt néhány pezsgőspalack a Twentieth Century Fox Stúdió irodáiban. A világ egyik legnagyobb filmkészítő műhelye a múlt hétvégén ünnepelte idei első milliárdját: mindössze három és fél hónapra volt szükségük ahhoz, hogy a filmjeikre világszerte egymilliárd dollárért váltsanak jegyet. Minden idők jegybevételi-gyorsasági rekordját azért nem sikerült megdönteniük: a bajnok szintén a Fox, a 2010-es teljesítményével akkor az Avatar diadala segítette őket hozzá, hogy még ennél is hamarabb gyűjtsék össze a csillagászati összeget.

Ebben az évben több filmre is szükség volt az elképesztő eredményhez. A Pi élete (12) egymagában 485 millió dollárt jelentett, a másik világsiker, a Die Hard – Drágább, mint az életed (16) 235, a Croodék (6) 225 milliót adott hozzá az eredményhez (és még bőven termeli a bevételt). Az elmúlt öt évben négyszer történt meg, hogy a Fox stúdió volt az első a hollywoodi nagy filmes cégek közül, amelyik átlépte az álomhatárt, története során összesen 13-szor érték el ezt az eredményt.

És a java még hátravan. A Fox nem áll meg itt, hiszen még számos nagy dobással készül 2013-ra: a Jégkorszak alkotói új látványos-kalandos animációs filmmel rukkolnak elő. A zöld urai (6E) (Epic, hazai bemutató: május 23.) után Vince Vaughn és Owen Wilson vígjátéka, a Gyakornokok (12E) (The Internship, hazai bemutató: június 13.) következik, majd jön a „női Másnaposok-nak” nevezett Női szervek (12E) (The Heat, hazai bemutató: július 11.), melyben Sandra Bullock és Melissa McCarthy együtt nyomoz. A rajongók rég várják az X-Men legkeményebb figurájának új kalandját. A Farkas (16E) (Wolverine, hazai bemutató: július 25.) is a nyár szenzációja lesz, és a vakáció vége előtt jut még hely egy mágikus-kalandnak. A mozikba kerül a félig isten, félig átlag kamasz Percy Jackson új története a Szörnyek tengere (Percy Jackson: Sea of Monsters, hazai bemutató: augusztus)

IC Press

Egy másnapos nagy napjai (12E)

Mindenki a nagy meglepetésre kíváncsi. Todd Phillips, a Másnaposok-filmek rendezője, és a forgatókönyvíró Craig Mazin is többször nyilatkozta már, hogy a Másnaposok 3. (12E) (Hangover Part III, hazai bemutató: május 30.) más lesz, mint az előző részek. A gátlástalan, „bármi, bármikor megtörténhet” hangulat marad, de a főszereplők ezúttal alig isznak, nem rúgnak be és nem veszítik el az emlékezetüket. Las Vegasba visszatérnek ugyan, de a történet jókora része Mexikóban, Tijuanában valamint a Mojave sivatagban és Los Angelesben játszódik. És nemcsak a Farkasfalka állandó tagjai, Phil (Bradley Cooper), Alan (Zach Galifianakis), Stu (Ed Helms) tér vissza, hanem velük az a figura is, aki az első rész egy feledhetetlen jelenetében meztelenül ugrott elő egy csomagtartóból: a Mr. Chow-t alakító Ken Jeong. A koreai férfi eredetileg orvos volt, majd stand-up komédiás lett – és innen már csak egy nagy ugrás kellett ahhoz, hogy a film is felfedezze.

– Én olyan vagyok a Másnaposok-ban, mint a motkány a Jégkorszak-ban – nyilatkozta Jeong. – Az első részben csak négy napot forgattam, de az emberek szerették, úgyhogy a 2.-ra már nagyobb szerepet írtak nekem. És mert azután is sokan idézgették az én poénjaimat, most, a 3. rész készítésénél néha már úgy éreztem, én vagyok a főszereplő. Életem legboldogabb időszaka volt a forgatás!

IC Press

Spears és a törpök (KN)

Britney Spears új színe: hupikék! A pop ikon twitter oldalán tette közzé a nagy hírt: felvett egy dalt, ami a nyár legfantörpikusabb filmjét, a Hupikék törpikék 2.-t (KN) (Smurfs 2, hazai bemutató: augusztus 1.) fogja feldobni. A dal címe: Ooh La La, szerzői pedig Dr. Luke, Ammo, Cirkut és J Kash.

– Gyerekkorom óta imádom a Hupikék törpikék-et, és a fiaim meg a világ legnagyobb törprajongói – nyilatkozta az énekesnő. – Őket akarom meglepni azzal, hogy amikor nézik a filmet, egyszer csak énekelni kezd benne az anyukájuk! Tutira azt fogják erre mondani: Törpisztikus!

A rendező, Raja Gosnell szerint a dal pompásan elkapta a törpös-partizós hangulatot. Így aztán az új törpfilm igazi szenzációja, hogy Katy Perry és Britney Spears együttműködését hozza: Perry adja a hangját a legszebb törplánynak, Törpillának – igazi, ezúttal nem lesz sok alkalma megszólalni, hiszen a 2. részben elrabolja és Párizsba hurcolja őt Hókuszpók; a megmentésére induló hősies törpöket pedig saját ellentörpjeivel, a két Komiszkával: Vexivel és Haxival próbálja legyőzni.

Félelemre szerencsére semmi ok. A sok kaland vége úgyis: hupikék!

IC Press

0bsp

Jupiter a Mátrixban

A Wachowski testvérek – az elmúlt évtizedek legkülönlegesebb alkotópárosa – csak különleges világokban utaznak. A Mátrix-trilógia tette őket legendássá, de a Felhőatlasz-szal is azt bizonyították: elképesztő fantáziával és nagy játékos kedvvel készítik filmjeiket. És már forgatják új művüket, a Jupiter Ascending című sci-fi kalandot, melynek a forgatókönyvét is ők írták. A film főszerepét Mila Kunis alakítja, őt hívják Jupiternek: az átlagos, chicagói lány különös kalandba sodródik, amikor érte jön a Földre egy genetikusan módosított, egykori kommandós (Channing Tatum). A történet Chicagóból a csillagok közé vezet, és – ahogy ezt már Wachowskiéktól megszokhattuk – a vad kalandok közben az Univerzum néhány végső, nagy kérdését is felteszi.

A rendezők csupa régi munkatársukkal kezdtek forgatni a London-környéki Leavesden Stúdióban: a producer, az executive producerek, a digitalis effektusok tervezője, az operatőr, a látvány- és jelmeztervező és a sminkes is segítette már munkájukat a Mátrix-ban és a Felhőatlasz-ban.

A film méreteit jelzi, hogy a stáb majd három hónapig dolgozik majd Angliában, hogy azután Chicagóba tegye át a székhelyét. A filmet a Warner Bros. fogja forgalmazni.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *