3

Raimi a Pókember 4-ről a Warcraft projektről

Sam Raimi nemrég a Vulture-nek adott interjút, kiderült, szó esett a Pókember 4-ről és a Warcraft filmről is. Nem valósult meg egyik alkotás sem, állítása szerint az egyik a saját, a másik a Blizzard hibájából.

„Nem tudtam olyan szinten kidolgozni a történetet, ahogy szerettem volna és a határidő is szorított. A Pókember 3-mal magam is elégedetlen voltam, szóval a negyedik résszel a legeslegjobb Pókember filmet szerettem volna megalkotni. De a forgatókönyvet különféle okok miatt képtelen voltam időben összehozni. Meg is mondtam a Sonynak, hogy egy igazán remek filmet akarok készíteni és ennél alább nem adom és mivel ezt nem tudom teljesíteni szerintem hagynunk kéne a folytatást és inkább a rebootra fókuszáljanak, amit már amúgy is beterveztek. A Sony társelnöke, Amy Pascal megköszönte, hogy nem pazarlom a stúdió pénzét és hogy őszinte voltam velük. – Raimi azt is elárulta, hogy a negyedik részbe felbukkant volna Felicia Hardy, azaz a Fekete Macska is, a szerepet Anne Hathwaynek szánta.

Raimi dolgozott a Warcraft filmen is, de ott is szorította a határidő és nem voltak közös nevezőn a Blizzarddal. „Azt hiszem, hogy a produkciós cégnél, a Legendarynál kissé felhúzták magukat. De ami történt az kissé bonyolult, mindjárt el is magyarázom. Megkérdezték, hogy meg akarom-e csinálni, amire azt feleltem, hogy igen, odavagyok a WoW-ért és úgy érzem, hogy ebből egy igazán nagyszerű filmet tudnék készíteni. Elolvastam a Blizzard srácok által írt szkriptet, de nem tetszett. Jeleztem is, hogy én inkább egy saját történetet mesélnék el Robert Rodat segítségével, amit előadtunk a Legendarynél és ott kedvelték. Aztán elmentünk a Blizzardhoz, ahol szintén rábólintottak az ötletre. Aztán Robert megírta a forgatókönyvet és amikor elkészült vele kiderült, hogy a Blizzardnak joga van megvétózni mindent, amit csak akarnak és mi erről nem is tudtunk. Éltek is ezzel a jogukkal, megmondták, hogy a szkript nem tetszik nekik és máshogy képzelnék el a történetet. Robert erre újrakezdte, de ekkor már annyi idő eltelt, hogy a Blizzardos srácoknál betelt a pohár. Szerintem kissé rosszul irányítják a céget, hiszen az is kiderült, hogy a történetünket már akkor elvetették amikor javában formálódott a szkript. Akkor nekünk miért nem szóltak erről?

3 komment

  1. Azért Blizzardnál eléggé oda szoktak figyelni a sztorira is, szóval szerintem itt inkább Raimivel volt a gond, mint velük. Az igaz, hogy sokat tökölnek a dolgokkal, de a legtöbbször meg is van az eredménye.

  2. Hát ha már wow film akkor én annyira nem vagyok kíváncsi Sam saját storyjara. Ha van eszük Arthas történetét filmesitik meg. Kiváló történet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *